Nu conteaza ce recomandari facem noi, conteaza unde se hraneste crapul in ziua aceea. Avand in vedere ca apa este inca rece, eu as incerca undeva in apa de 1.5-2 metri adancime, langa o bordura de stuf, insorita cam toata ziua (cu expunere sudica).
Acum, spui boilies si pop-up-uri. Ideea nu este rea, dar trebuie avut in vedere doua aspecte:
1. Daca balta unde teduci nu a fost pescuit cu boilies pana acum, trebuie sa faci cel putin doua paturi serioase de nada (boilies+peleti+sfaramaturi de boilies). Asta inseamna 30-40 kg. pentru start si inca 10 kg. pentru intretinere (pentru o partida de 2 zile).
2. Foloseste boilies cu continut ridicat de proteine, crapul are nevoie in perioada asta, dupa iesirea din iarna si boiste.
Multumesc am sa ma duc unde are cam 2 m stau numa o zii. am sa iti spun ce am prins cand o sa viu
Nu-i rau, avand in vedere ca la pescuitul cu boilies efectele nadirii se vad dupa 24-36 de ore.
Nu, nu il stiu. Nu este tocmai in zona mea de interes. Si nici mare pescar la crap nu (mai) sunt. De mai bine de 10 ani pescuiesc numai rapitori.
Depinde de locul in care pescuiesc. Pe Razelm, rama neagra si lipitoarea, pe Dunare, coropisnita sau tipar. In Delta se schimba povestea, in anafoarele dintre Maliuc si Gorgova, voblere " deep diver", pe Sfantu Gheorghe, "experimente", gen sepie congelata.