Nu exista pesti la 2 lei, ei costa peste 5 lei, iar bolul nu se masoara in cm ci in capacitatea a a avea lichid adica in litri.
Parerea mea, este sa astept sa strangi bani sa sa iti cumperi pestele dorit dar sa ii oferi si conditii necesare de viata.
De ce ai vrea sa chinui un peste intr-un bol mic? pestii au nevoie de spatiu, de aranjament ( pietre, plante, etc), de aer, de filtru ( pentru a filtra apa pentru a curata si a da oxigen in apa, daca nu are suficient oxigen, apa nu este curatata sau caldura in apa, pestii mor sau capata boli mortale).
Ai putea sa te duci inainte de a cumpara, sa vezi cat costa fiecare, sa te interesezi ce peste vrei, ce mancare are nevoie, daca are nevoie de caldura ( cata caldura are ca sa poate sa reziste, sunt pesti care rezista la minim 16 grade, dar altii la minim 25 de grade) cat spatiu are nevoie ( sunt pesti care traiesc doar in grupuri de peste 3 pesti, sunt pesti care au nevoie de minim 20 de l de apa).
Laura,merci! Am vorbit cu parintii si au spus ca imi vor cumpara pestele acela la 15 lei si acvariu.
Ma bucur, sa ai grija de el si sa ii oferi toate conditiile necesare, un peste nu e asa de usor de crescut cum crezi, are nevoie de o atentie mare, mai ales la apa, apa sa fie decantata, sa fie filtrata, sa aiba oxigen, sa fie cadura potrivita, ca altfel pestele nu traieste.
Ai dreptate LaLaura si eu am avut pesti. Tine cont ca trebuie sa mai vorbești cu ei așa se vor acomoda mai repede.