anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bunăăăă TPU! Am nevoie de niște sfaturi referitoare la creșterea și îngrijirea unei pisici. Sora mea e anul doi la facultate la București și stă la gazdă cu încă un cuplu. Când au fost la magazin, au găsit pisica. Era prea curată ca să fie vagaboantă, au luat.o o seară. Apoi au dat.o afară. A stat o noapte întreagă într.un copac pentru că o fugărise o ditamai javra. În fine, s.au urcat în copac și au luat.o și au spălat.o, i.au cumpărat nisip si niște granule de.alea de pisici. E dresată, sigur a fost a cuiva dar probabil nu au mai putut să o țină. Ieri au venit cu ea acasă și am aflat că vor să o dea. și am zis hai să o păstrăm noi că e păcat e și ea o ființă, cine știe pe mâna cui ajungea. Cred că e corcitură între pisica comună si ceva de rasă. nu știu nu mă pricep. Nu e mare dar nici micăă. Are burta cam mare. E frumoasă, e curată, face numai la nisipul ei. Dar vreau niște sfaturi, ce sa.i dau de mâncare înafară de aia pentru pisici. adică ceva gătit. sora mea a zis că mănâncă orice dar să nu.i dau lapte că se strică la stomac. Sfaturi despre cum să o formez în familia asta, eu mama tata si la 2 săptămâni în weekend sora mea. Cotrobăie în toată casa, se urcă peste tot dar e totuși cuminte. Fuge uneori de mine, știu că are nevoie de spațiul ei, dar mi.e drag tare de ea ^^ În patul meu are voie să stea, dar vreau să o fac să înțeleagă că în ăla al părinților și în general în camera lor nu are voie... Dacă nu reușește tata să doarmă din cauza ei, a doua zi o aruncă pe geam )) așa e tata. Nu vreau să se urce pe masă..etc. Răspundeți doar dacă sunteți în măsură, nu comentați ca măgarii. Multumeeesc anticipat happy

4 răspunsuri:
| OoBunnyoO a răspuns:

In primul rand nu trebuie sa ii dai altceva. Mancarea gatita nu este buna pentru animale, pentru ca le ingrasa sau le poate provoca diverse afectiuni de sanatate mai tarziu. Incearca sa ii dai numai mancarea ei fie granule, fie mancare umeda sau la conserva. Daca vrei sa nu se urce pe masa poti sa o certi atunci cand face asta si o sa se invete dupa o perioada. Cat despre camera parintilor, poti sa tii usa inchisa sau poti sa o inchizi cand dorm parintii.

| thalyslly a răspuns:

Nu este adevarat ce a spus cel care a comentat inaintea mea.pana cand nu a aparut mancare de pisica ambalata ce mancau pisicile? erau toate grase? ba din contra de cand cu mancarea,, speciala"se ingrasa si se imbolnavesc ca viitor medic veterinar iti spun ca este chiar recomandat sa se dea la pisica mancare gatita.carne fiarta sau prajita amestecata cu morcov fiert, supa daca mananca, lapte se poate da fara probleme dar nu in cantitati mari (jumatate de cescuta pe zi), pisica mananca cat are nevoie.si poti sa ii dai mancare gatita (dar de obicei nu mananca daca nu este carne) si pe langa poti sa ii dai si mancare uscata pentru pisici.

| OoBunnyoO a răspuns (pentru thalyslly):

Mancau mancarea gatita, dar nu traiau cat traiesc acum. Daca inainte aveau speranta de viata in jur de 10 ani, acum traiesc in jur de 20. Datorita noilor descoperiri, mancarii speciale facuta pentru ele si a medicinei care s-a dezvoltat le-a crescut si speranta de viata. Daca mananca mancarea de casa nu inseamna ca se ingrasa, dar au alte probleme, in mancarea lor exista vitamine de care au ele nevoie ca sa aiba o blana sanatoasa, sa nu fie deranjate la stomac, sa nu le creasca colesterolul, etc. Am trei pisici de peste 15 ani, plus un caine. La inceput si eu le-am dat mancare normala pana au avut diverse probleme cum ar fi cu diabetul, s-au deranjat la stomac, din cauza ciorbelor sau a supelor sau au avut probleme cu ficatul din cauza carnii, plus altele. Fiecare doctor la care am mers, toti m-au sfatuit sa le dau numai mancarea lor speciala si doar ocazional mancare gatita, o data la o saptamana, doua. Daca mancarea facuta special pentru ei, nu ar fi mai buna pentru sanatatea lor, decat mancarea gatita, nu ar exista in magazine.

| thalyslly a răspuns (pentru OoBunnyoO):

Exista in magazine pentru a face profit.inainte nu existau atea boli la pisici si caini.acum vin la clinica animalute cu tot felul de tumori si boli care inainte nu existau la magazine.
mancarea pentru animale care este foarte buna esti si exagerat de scumpa si se recomanda pentru animalele cu hipersensitivitate, dermatite, probleme renale.dar preturile sunt ridicole