| wforweirdo a întrebat:

Câinele meu are două căpuşe. Veterinarul a spus să îl dau cu ulei, acetonă sau motorină în locul respectiv. Nu funcţionează. Voi ce spuneţi, ce să fac?

Răspuns Câştigător
| Dumnezău a răspuns:

Cauti maine de la prima ora la o farmacie veterinara ceva care sa aiba efect.Depinde si de ce dimensiuni are cainele, dupa cum cred ca stii, oamenii sunt mai putin afectati de capuse, ca un metabolism sofisticat, si sunt mari, in comparatie cu pisicile si cainii.Capusa e infipta in pielea lui, nici n-are cum muri cu ulei/motorina. Daca ai prin casa, foloseste un spary anti-insecte sau anti-paraziti, functioneaza binisor si pe capuse, din ce stiu eu.Capusele mor imediat si cu o solutie ce se tot da prin parcuri in perioada asta, dar nu stiu ce contine, ai putea sa te interesezi, si sa folosesti amestecul acela, sau ceva asemanator, pe cainele tau.

9 răspunsuri:
| mizantropuldinmine a răspuns:

Inceraca sa pui mult ulei, capusa se v-a desprinde singura -neputand sa mai respire.

| Dumnezău a răspuns:

Veterinarul e cretin, nu merge cu leacuri babesti sau rudimentare, nici macar la un caine.Mai bine folosesti niste produse specializate.Este Helpic Spray la 23 de lei, dar trebuie folosit regulat, odata la 4 ore, daca sta mult pe afara, dar are actiune imediata:

https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10023554

Ar mai fi si Solfac EW 50, dar acela e aproape 230 de lei, dar trebuie sa il folosesti doar odata, si omoara orice insecta de pe animale.

http://www.pestcontrol-expert.ro/impotriva/capuse/solfac-ew-50.html

Totusi,capusele le mai are pe el, sau le-ai dat jos prin ruperea corpului? Daca e 2, mai are capetele capuselor, cu bacterii in el, si trebuie sa folosesti niste Helpic, sau pastile, ca sa nu se imbolnaveasca si sa aiba febra.

| wforweirdo explică (pentru Dumnezău):

Problema e că e sâmbătă şi nu cred că mai găsesc vreo farmacie veterinară deschisă azi. Am luat vată şi am îmbibat-o în ulei, după vreo 30 de minute am văzut că nu se întâmplă nimic, şi am încercat cu motorină. Căpuşele nu le-am rupt, sunt încă acolo, întregi.

| wforweirdo explică (pentru mizantropuldinmine):

Asta încerc să fac de când am observat, dar nu merge.

| Chrisa28 a răspuns:

Increarca sa le scoti tu de acolo cu o penseta!

| amdr001 a răspuns:

Imi pare rau sa iti spun dar cainele meu a murit din cauza unei capuse straight face capusele au un "venin" nu mai stiu cum se chema, care intra in animal; mai stii cand un actor roman a murit din cauza unei capuse? sau o fetita care i s-a dus veninul unei capuse la creier si a murit, e foarte greu de tratat! cainele tau are anumite simptome? adica nu prea mananca si daca mananca dupa aia vomita e molesit si lipsit de viata? are ceva din astea? stiu ca nu ti-am dat raspunsul pe care il voiai dar doar a fost o avertizare ca sa stii ce urmari sunt... straight face capusa din catelul meu a scos-o la cabinetul veterinar...

| wforweirdo explică (pentru amdr001):

Am văzut mai mulți pe net care ziceau că le-au murit animalele de la căpușe... eu duminică am fost la cabană, sigur de acolo a luat căpușe. Abia azi am văzut, deci a trecut deja o săptămână și nu a pățit nimic. Aleargă, latră și se joacă toata ziua, nu cred că pățește nimic până luni.

| amdr001 a răspuns (pentru wforweirdo):

Speram happywinking

| AlexandraGabriellaLova a răspuns:

Le poti lua ccu o penseta, eu asa le-am luat de la cainele meu. ai grija sa le iei cu tot cu cap, altfel nu are rost sa le iei, vor creste la loc, sub piele. Fundita? happyhappyhappyBafta!