| Gaby212 a întrebat:

Cainele meu fuge IN CONTINUU de acasa. Nu mai stiu ce sa ii fac. Nu vreau sa il leg, nu am fost niciodata de acord cu lantul la caine... Dar chiar nu stiu ce sa fac! Are tot ce ii trebuie, e hranit de 2 ori pe zi, i se fac toate poftele, are jucarii, apa proaspata... Gardul de 2m nu il opreste. Se catara pe gard, n am mai vazut asa ceva. E a 5a oara cand fuge de acasa in mai putin de jumatate de an. Nu e un caine agresiv, dar e extrem de agitat in permanenta, orice i as face. Asculta doar cand vrea, desi l am educat exact ca pe fratele lui, care e mult mai cuminte si nu a fugit niciodata.
Ce sa fac? A mai avut cineva problema asta? cum ati rezolvat o?

12 răspunsuri:
| Dismally a răspuns:

Daca nu vrei sa-l legi ai doua optiuni: ori schimbi gardul ori schimbi cainele.

| Animeforlifee9921 a răspuns:

Pune un gard mai inalt.

| Irina234561 a răspuns:

Poți să îi faci un țarc destul de spațios încât să aibă loc să se joace până când nu o să mai fuga

| Yoshir0 a răspuns:

O optiune ar fi si sa ii faci un tarc inchis/acoperit unde sa il tii fara a fi nevoit sa il legi

| ioana748 a răspuns:

Poate ar trebui castrat, desi daca este un aventurier tot va dori sa exploreze ce este dincolo de gard.
Posibil sa trebuiască sa l scoti la plimbare cu lesa si astfel stie ca trebuie sa astepte pana il plimbi tu. Cel putin o data pe zi.
Cat despre lantul la caine ...intr adevar este un subiect greu de digerat pentru un om normal.
Toate cele bune,

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Are personalitate. După ce fuge, cum revine, sau cum îl recuperezi?
Soluția este să îl legi și să îi oferi fericirea de a se plimba cu tine legat cu lesă o oră pe zi și mai mult în weekend.

| darrio2007 a răspuns:

Dacă nu e castrat nu trebuie sa te mire ca fuge de acasa.

| Gaby212 explică (pentru sadrian46):

De obicei s-a intors singur. De 2 ori m-am dus eu dupa el ca nu mai gasea intrarea in curte.

| Gaby212 explică (pentru Irina234561):

Are tarc spatios, alearga liber cat vrea el... Da tot nu ii ajunge

| Gaby212 explică (pentru Yoshir0):

Am avut tarc acoperit, a ros plasa de deasupra si tot a iesit rolling on the floor)))

| Gaby212 explică (pentru Animeforlifee9921):

Mi e frica sa nu l sara si pe ala si sa ramana olog rolling on the floor)) Deja cade de la 2m cand il sare pe asta. Se catara pana sus.

| dullcat a răspuns:

E sterilizat? Nu ai voie sa il tii in lant, insa ii poti cumpara un padoc: https://eurostoc.ro/......50-cm.html

E de datoria ta sa te asiguri ca nu umbla aiurea pe strazi si nu scapa oricand vrea.