| Ramona000 a întrebat:

Care este cel mai inalt animal in afara de dinozauri cine ras ce l-ai rapid si corect primeste funda

Răspuns Câştigător
| Céline7 a răspuns:

Girafa este cel mai inalt animal, convinge-te http://www.zooland.ro/Girafa___cel_mai_inalt_animal_din_lume-5035.html

16 răspunsuri:
| dora321 a răspuns:

Girafa credbig grin

| LenaleMinato a răspuns:

Girafa.

| ElaMiha97 a răspuns:

Girafa.

| valentin111 a răspuns:

Elefantul

| s3s a răspuns:

Girafa banuiesc.

| logatcamembru a răspuns:

Heyy girafa:X

| Innovation a răspuns:

Girafa este cel mai inalt animal din lume.Iti recomand sa te uiti si pe aici ca sa te lamuresti mai bine:http://www.zooland.ro/Girafa___cel_mai_inalt_animal_din_lume-5035.html

| pwwwwwp a răspuns:

Girafa este cel mai rapid

Răspuns utilizator avertizat
| crmr a răspuns:

Probabil girafa

| fl0ryn22 a răspuns (pentru CyberMusic):

Balena este animal?!

| AndreitsSza a răspuns:

Girafa ajunge la inaltimea de 5, 5 metri inaltime, fiind printre cele mai inalte mamifere din lume. Funda?

| MrAngelus a răspuns:

Girafa - cel mai inalt animal din lume

Aceasta specie de mamifere se caracterizeaza prin forme prelungite precum si prin inaltimea considerabila. Girafa are un corp prelung, de unde i se si trage titlul de cel mai inalt animal din lume. Masculii ajung sa masoare aproximativ 5, 5 metri inaltime, in timp ce femelele oscileaza intre 4-5 metri. In ceea ce priveste greutatea, aceasta este mai mare tot la masculi, ei cantarind intre 1100 si 2000 de kg, in timp ce femelele cantaresc cu 100 kg mai putin. In crestetul capului girafele au ca un fel de coama, care difera de la o specie la alta.

Sursa: http://www.zooland.ro/Girafa___cel_mai_inalt_animal_din_lume-5035.html

Răspuns utilizator avertizat
| Lykee a răspuns:

Girafa

| Ida_Luca_1977 a răspuns:

Elefantul (Elephantidae) (greaca veche: ἐλέφaντ- [eléfant-]ἐλέφᾱς [eléfās]) face parte din familia Proboscidea (animale cu trompă). Fac parte din categoria celor mai mari animale patrupede terestre, care la naștere cântăresc 100 kg. Perioada de gestație durează 20 - 22 de luni.

Cel mai în vârstă animal în captivitate a avut 86 de ani și a trăit în Taipei, Taiwan. Greutatea medie a unui elefant este de 2-5 tone, atingând o înălțime de 4 m. Recordul l-a atins un mascul din Damaraland, Namibia (1978) care a avut 4, 21 m înălțime și o lungime de 10, 39 m.

Acest mamifer uriaș a fost și este vânat de către braconieri pentru coarnele lor de fildeș foarte valoroase. Toate speciile de elefanți sunt pe cale de dispariție.[necesită citare] Elefantul este singurul mamifer care nu poate sări.este animalul cu cea mai groasa piele de pe Terra.

Prezența unei trompe mari și flexibile, ca extensie a nasului și a buzei superioare
Dimensiuni uriașe ( până la 4 m înălțime și masa de 5 t)
O piele dură, groasă, neacoperită cu păr, cu riduri
Ureche externă mare și subțire
Are 2 colți din fildeș

Elefantul poate consuma chiar și 225 kilograme de iarbă într-o singură zi și poate bea până la 136 litri de apă la o singură adăpare.
Cel mai mare colț de fildeș despre care s-a relatat vreodată a avut 3, 1 m lungime și 105 kg.
Puii de elefant cântăresc mai mult de 100 kg și, la naștere, nu au fildeși. Aceștia le apar pe la vârsta de doi ani și cresc toată viața, atât la masculi, cât și la femele.

Domesticire

Stramosii elefantilor erau mamifere acvatice, 15 aprilie 2008, Descoperă
Acest articol referitor la subiecte din zoologie este un ciot. Puteți ajuta Wikipedia prin completarea sa

Girafa este cea mai înaltă din toate speciile de animale. Masculii pot avea 4, 8 - 5, 5 m înălțime și o greutate de 900kg. Numele ei provine din arabă și înseamnă cea mai înaltă dintre toate.

Originară din Africa, girafa este înrudită cu familiile: Cervidae și Bovidae, dar aparține altei familii, Giraffidae, care cuprinde doar girafa și ruda ei cea mai apropiată okapi

În anul 2012, numărul de girafe era estimat la 80.000, la jumătate față de anul 1988[1].

Girafele sunt faimoase datorită gâtului lor extrem de lung (care le permite să ajungă la frunzele cele mai înalte și mai fragede din arbori) și picioarelor anterioare care sunt mai lungi și mai mari decât cele posterioare. Structura osoasă a gâtului nu este diferită de cea a altor mamifere, neavând vertebre în plus, dar fiecare din cele șapte oase este mai lung. În plus are coarne mici acoperite cu piele (ossicoarne)

Există multe modificări specifice ale structurii girafei, care au evoluat aparte comparativ cu a altor mamifere, în special sistemul circulator. Inima girafei trebuie să pompeze o presiune sangvină practic dublă ca a multor alte mamifere mari pentru a putea menține fluxul sanguin normal. În partea superioară a gâtului girafei, există un sistem complex de regulare a presiunii sângelui care previne excesul acestuia când girafa coboară capul să bea.

Vasele sangvine din partea inferioară a picioarelor sunt supuse unei presiuni foarte mari. Girafa are o piele groasă și strânsă pe extremitățile inferioare ale picioarelor, care menține presiunea extravasculară ridicată, semănând ca funcție cu costumul unui pilot de avion supersonic.

Majoritatea sunetelelor pe care girafa îl emite cu ajutorul plămânilor săi enormi nu poate fi auzit de urechea umană, întrucât girafele comunică între ele cu ajutorul infrasunetelor.

Limba de culoare gri, foarte lungă (circa 41 de cm), îi permite să-și curețe urechile. Are două coarne și o creastă osoasă datorită dezvoltării excesive a oaselor frontale și nazale. Gura este diferită de cea a altor rumegătoare, buza superioară nu este tăiată ca la cămile, are o forma mai ascuțită. Are un sistem care îi permite să deschidă și să inchidă fosele nazale în mod voluntar, protejându-le de praf.

Blana este de culoare galbenă, cu pete de culoare mai închise sau mai deschise, petele de pe gât sau picioare sunt mai mici.

Girafele trăiesc în grupuri de 20-30 exemplare, la tinerețe, la bătrânețe caută singurătarea.

Perioada de gestație la girafă este între 14 și 15 luni; naște un singur pui. Girafa naște în picioare iar sacul embrionar nu se rupe cand fătul cade pe sol. Girafele nou născute măsoară 1, 8m. La puține ore după naștere, puiul de girafă poate alerga și nu se deosebește de cel care are o săptămână. Oricum în primele două săptămâni stau mai mult așezate și păzite de mama lor. Girafele adulte sunt prea mari pentru majoritatea carnivorilor, dar exemplarele mai tinere pot fi atacate de majoritatea carnivorilor : lei, leoparzi, hiene și câini sălbatici. Puiul devinde independend după 18 luni. Doar 21-49% dintre ei vor ajunge adulți, având o medie de viață de 20 și 25 ani.

Regimul alimentar al girafei este în acord cu fizicul; mănâncă frunzele arborilor folosind limba. Cele care traiesc în în sudul Africii preferă ramurile și frunzele care au spini. Când mănâncă alimente proaspete și suculente pot sta mult timp fără apă, dar în epoca de secetă parcurg mai multi kilometri pentru a bea apa din lacuri sau bălți. Alimentul favorit al girafei este Acacia, o specie de arbore care crește în savana, este un animal care alege mult mâncarea când poate să aleagă. Dar daca nevoia o cere, nu are probleme în a se adapta la alte alimente. De asemenea consumă alte specii de arbori și iarbă. Pentru a bea sau a mânca iarbă, girafa trebuie să se aplece si se așază într-o poziție vulnerabilă.

Limba girafei cât și aparatul digestiv sunt adaptate să digere vegetale cu spini, pe care le digeră fără nici un tip de probleme. Girafele petrec 16-20 ore pe zi alimentându-se și dacă au pui, o pot face și în perioada cea mai călduroasă din zi cand animalele de pradă sunt inactive. Poate ajunge să mănânce și 65 kg de vegetale. Girafa la fel ca vaca, este un animal rumegător, are 4 stomacuri și digestia este asemănătoare celorlalte rumegătoare (digestia are nevoie de mult timp).

Giraffa camelopardalis angolensis

1.^ ȘOCANT. Turiștii plătesc mii de euro să împuște girafe și să le ia acasă, 19 Ianuarie 2012, Cristina Botezatu, Evenimentul zilei, accesat la 19 ianuarie 2011