| alinutaalinuta1999 a întrebat:

Care este diferenta dintre un poodle pitic si unul toy?

Răspuns Câştigător
| ioana100 a răspuns:

Poodle-lul este o rasa foarte speciala,eu detin o fetita de un an de zile,iti recomand cu caldura aceasta rasa,daca doresti sfaturi in legatura cu cresterea/alimentatia/intretinere etc.,poti sa mi le adresezi!
Banuiesc ca te-a derutat,pentru ca aceasta rasa are doua denumiri:caniche(din franceza) si poodle(din germana,care mai demult insemna "caine de apa").Nu are o provenienta stabila,cele mai vechi scrieri si documente,in legatura cu aceasta rasa sunt in Franta,dar Germanii neaga acest fapt. Oricum,asta nu are o importanta asa mare.
Caniche-ul este de trei feluri,nu exista mini-toy,super-toy, extra-toy etc, acestea sunt inventii date de inmultitorii din tara, pentru a pacali oamenii, fara cunostinte in aceasta rasa.Varietatea toy este cea mai mica, este putin mai inalta decat un bichon si cantareste aprox. 4-5kg.Miniature(mediu,mini,pitic) este cu 3-4cm mai mare in lungime si in inaltime decat un beagle, are 8-12kg.Ultima varietate este caniche-ul standard sau imperial, care este mai rar intalnit la noi in tara, are cam 20-35 kg, indiferent de marime, fiecare poodle este la fel de inteligent si iubitor. Sper ca te-am ajutat.Mult succes!

3 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| birica a răspuns:

Primul e mai cacacios decat celalat

| alinutaalinuta1999 explică (pentru ioana100):

Da chiar ma derutat caniche poodle credeam ca sunt poodle corcituri de doua rase =]]