| Juliet10 a întrebat:

Catelusa mea va naste. Cum pot sa o ajut?

9 răspunsuri:
| PamfleticaTotHellenne a răspuns:

Nu o poti ajuta decat sa ii pregatesti un loc unde sa stea cu puiutii, ceva gros pentru ca e frig, mancare si apa.

| paul55 a răspuns:

Salut pai tu ar trebui sa ii pregatesti un locsor unde sa stea dar daca nu vrea sa stea unde iai facut tu acel loc trebuie sa o lasi in pace si dupa ce naste sa nu o derazeji adica sa nu te joci cu puii ei.

| robert232 a răspuns:

Juliet10 am o intrebare la cati ani sa imperecheat ca si eu am o catelusa si sa stiu

Multumesc

| Kriss96 a răspuns:

Ducand-o la veterinar! Si stiu sigur ca nu ai dus-o, pentru ca altfel ai fi stiut ce ai de facut.
Orice veterinar face o instruire in astfel de cazuri.Crezi ca o nastere este atat de usoara? Oricand poate surveni decesul.Si nu ma refer numai la decesul catelusei.

| MrAnonymus a răspuns:

Inainte de a naste va fi foarte nelinistita. O poti privi dar in niciun caz nu o poti atinge, ea isi va face singura treaba. O poti ajuta la pregatirea culcusului unde va naste. Funda?

| Juliet10 explică (pentru robert232):

Are 4 ani.

| MeimeiPinguinu a răspuns:

Ceau
Studiez medicina veterinara:
Animalul nu trebuie ajutat, nici macar asistat la fatare..In schimb o poti ajuta facandu-i un loc unde sa poata naste.
Eventual daca e mai micuta ii poti lua un carton mare..Sa ii tai o parte..Fie dreapta sau stanga prin care sa poata intra in carton si o patura groasa si deasupra paturii un sac sau o folie mare de aluminiu.
Poti cauta si pe net, si dupa ce se nasc puii cum sa ii ingrijesti.
Hrana uscata sau conserva nu le vei putea da pana pe la vreo o luna jumate- doua.
Ar fi bine sa incepi cu vaccinele de micuti atat si cu deparazitarile.

| robert232 a răspuns (pentru Juliet10):

Multumesc

| Didda a răspuns:

Venirea fiecarui catel pe lume este insotita de contractii.Intre epulzarea a 2 puii nu ar trebui sa fie de o durate mai mare de 4 ore, dar in cazuri mai rare, pot trece si 10 ore.Nu te speria cand este expulzata placeta, care arata ca o membrana rosu-inchis. Daca nu face fata, poti ajuta cateaua, curatand puii cu o carpa umezita sau pur si simplu, dandu-i pe rand, fiecare pui sa il linga. Daca nu a terminat de lins un pui si iese altul, poti sa o ajuti eliberand puiul din membrana, pe care, dupa aceea o dati catelei, s-o consume. Curata bine caile respiratoriiale al puiilor, sa-i cureti bine trufa si sa-l scuturi usor, tinandul cu capul in jos. Aseaza puii care sunt curatati la cate un mamelon. Daca nu incep sa suga, poti sa le varsati mamelonul in gura, storcandu-l usor, pana cand iese laptele. Aveti pregatit pentru cazul ca ceva nu merge, numarul de telefon al unui medic veterinar cu care ati discutat in prealabil despre aceasta situatie!
Mama are nevoie de un mediu calm, linistit si confortabil pentru a da nastere. Cand esti in preajma ei, misca-te si vorbeste incet, pentru a nu o agita. Catelusii trebuie sa stea la caldura, intr-un loc confortabil. De asemenea trebuie sa pastrezi curatenia. Sper ca te-am putut ajuta. Mult noroc pentru ziua cea mare! Funda? puppy dog eyes