Cine are amstaff (eu am avut) trebuie sa fie un om calm, controlat. cainele trebuie sa primeasca aceleasi ordine mereu. Nu se provoaca cainele aiurea. trebuie mereu sa stie ce face. acum se joaca, acum trage de roata sau de franghie. trebuie sa gasesti metoda de a calma cainele pentru momentele cand se agita. foloseste un ton calm cand il educi. are nevoie de afect, a mea in timp ce mancam mi se culca pe picioare, cand mergeam sa spal vasele venea dupa mine si se punea iar la picioarele mele. am mangaiat-o si am dus-o la locul ei de mai multe ori. pana la urma s-a obisnuit dar ma urmarea cu privirea. amstafful este un caine foarte inteligent, raspunde la provocarile altor animale, deci trebuie sa fii stapanul absolut ca sa-l poti opri. niciodata nu se loveste peste bot si nu se urla la acesti caini. nu este nevoie, nu este eficient si poate fi periculos.
eu cateaua mea o calmam tragand-o de zgarda inainpoi si spunandu-i "cuminte". cat e pui trebuie mangaiata la urechi, burta, pe la gat, zonele sensibile. cand va fi mare va aveaq incredere ca tu nu-i faci rau acolo.
Fii constant, calm si iubitor cu cateaua ta!
du-l la plimbari lungi in locuri diverse, cainii adora locuri noi din cand in cand. invata-l cu lesa de mic dar si fara, obisnuiestte-l cu botnita si mereu vorbeste-i cu multa iubire cand ii faci ceva ce nu-i place.
asta eu aplic pisicii mele acum. si ea are incredere, in fine.
Bafta!
E un caine foarte bun. Am vrut sa imi cumpar..In primul rand trebuie sa il inveti de mic cu copii sa nu devina agresiv..Este mai bland ca Pitnullul si nu turbeaza la 7 anisori!
Trebuie dresat. Adica sa nu fie foarte agresiv, invatat in lesa si cu botnita in caz ca il iei la plimbare..Nu trebuie periat deoarece are par scurt..Trebuie spalat.Dar nu des deoarece are par scurt si in perioadele reci poate raci :*!
Funda?
Si a mea tot asa face vine dupa mine oriunde as merge si se pune in sezut uitandu-se la mine
AndyCumva întreabă: