Nu este indicat ca un astfel de caine sa fie tinut afara pe timpul iernii.Este un caine de rasa, avand blana lunga (urechile lungi), zapada va forma bulgari atunci cand va intra in contact cu blana/urechile.De regula ei sunt caini rezistenti, nu foarte sensibili (comparativ cu alte rase), dar pot face pneumonie, probleme oculare si multe alte complicatii.Depinde si de catel, am avut in trecut un astfel de exemplar, ura sa stea afara, nu-i placea zapada/frigul. Poate al tau este opusul celui pe care l-am avut.Acesti catei adora plimbarile, vanatoarea (unde este cazul), dar totusi frigul nu este pe placul lor.Eu nu l-as tine afara.
) Am un cocher de 7 ani si toata viata lui a stat la sat pentru ca nu vreau sa il tin la bloc sechestrat. Vreau sa spun ca a facut cele mai geroase ierni si nu are nici pe naiba, ba chiar ii place sa se tavale prin zapada.E mai sanatos ca oricand.Ce zic asa-zisi "dog experts" sunt vrajeli de 2 lei.Lasa-l acolo in frig ca doar de aia are blana!
Fiecare caine este in felul lui (ca si oamenii), unii sunt sensibili, altii nu.Depinde si de cum a fost invatat, daca de mic l-ai tinut afara in frig, e normal sa suporte gerul/zapada.Din intrebarea pusa de Vlad, reiese ca anul acesta va fi prima iarna a catelului in care va sta afara.Nu sti cum va reactiona la frig.Eu personal nu as tine afara un caine din aceasta rasa.Este strict parerea mea, fiecare face ce si cum doreste.Nu trebuie sa fi un "dog expert" ca sa stii ca nu toti cainii sunt rezistenti la frig, asa cum este al tau.Multa sanatate blanoslui tau.
Mersi! Intr-adevar fiecare caine este in felul lui dar si ei, la fel ca si oamenii, trebuie educati inca de la o varsta frageda. Daca sunt invatati sa stea numai in puf, vor fi mult mai sensibili.Animalul este conceput sa stea afara, in natura, indiferent de conditiile de mediu deoarece ei au aceasta capacitate uimitoare de a se adapta foarte rapid.Nu spun ca unii caini nu sunt mai sensibili decat altii, dar aici mai tine si de stapan.Salut!
Ai dreptate, tine si de stapan, tine si de modul de ingrijire al cainelui (alimentatie). Sper din suflet sa ai dreptate si cainele lui Vlad sa se acomodeze afara fara nici o problema de sanatate.Doamne Ajuta tuturor.Va doresc o zi frumoasa