Da, dar va fi happy Uite raspuns pe Floricikmov da-i un ghem, floricikmov, te-ai uitat prea mult la Tom si jerry? ))))
Off topic. Nu e fericita? Am niste catelusi pe care trebui sa-i dau, o tot lungesc eu, dar trebuie, si ma gandeam ca daca au mancare si unde sa doarma, o sa fie fericiti, nu ca la mine, ca ma joc cu ei cand ii prind de apoi trebuie sa doarma , dar macar sa nu fie tristi. Joaca-te cu ea; eu ii scarpin si ii alint pe micutii astia de sunt in transa.
Oft topic la offtopic:Tu esti in poza? Ah Mada de cand voiam sa te vad... Si in legatura cu cateii, pastreaza si tu unul.
Da. O sa tin unul, desi n-as vrea, ca ma simt naspa fata de ceilalti, poate cred ca nu tin la ei, i-as tine pe toti, toti imi plac. Deci, nu e fericita pisicuta? Am dat 2 pe aici in zona, ma gandeam ca asa pot sa am grija de ei in continuare, si ca daca ii dau unor copii, o sa se joace cu ei si o sa fie fericiti, le-am si zis "vedeti ca vin in control, daca nu aveti grija de ei, vi-i iau" , dar au venit singuri acasa.
Pai trebuie sa primesc o pisicuta, nu am primit-o inca si am intrebat cum sa o fac fericita, eu sunt genul care ma documentez si ma pregatesc cand iau o decizie, sau cand fac un pas cum ar fi achizitionarea unei pisicute. Deabia astept sa o am...as vrea si eu catel.dar ai mei nu ma lasa..accepta doar pisica..Am avut catel si facea prin casa nevoile si nu se invata deloc sa faca afara sau la prosopelul special. Si plus ca era Beagle, era o rasa de vanatoare, toata ziua trebuia sa stai sa alergi cu el prin casa pana obosea, sa te joci cu el mereu..chiar si noaptea se trezeas si avea chef de joaca..era o baterie Duracell..Asa caine obositor nu am mai vazut Ai tai ce rasa sunt?
Aaaa, asa fac si eu Nu sunt de rasa, sau poate e (rasa) si nu stiu eu. Mama lor e a vecinului si a fatat la noi, cum i-am gasit, cum i-am luat in grija, si apropo de facut nevoi, stau la curte si am ciment, nu si le fac pe el.
Cel mai bun accesoriu pe care il poti cumpara pentru o pisica este asta: http://www.depisici.ro/produs~ansamblu-pisica-zirkon-106cm~396 > pisicile vor neaparat sa stea la inaltime, ca sa se simta stapane pe teritoriul casei.
Mai adaugi niste jucarii (o biluta ceva cu zorzoane care face putin zgomot cand se rostogoleste, un soricel de plus), si in rest te mai joci tu cu ea, ori cu o mana (daca folosesti ambele maini se poate oftica si nu se mai joaca), ori cu un siret ceva, tarait prin casa. Daca vrei s-o provoci la joaca, gadil-o pe picioare sau pe burtica.
Cat despre raspunsurile de mai sus: nu ii da oase; pisicile nu sunt caini. Mai mananca animale cu tot cu oase, insa sunt animale mici. Oasele de peste ii pot cauza probleme.
La mancare, treaba e simpla cu pisicile: alegi de la inceput un loc din casa (de preferat bucataria) unde sa stea in permanenta intr-un coltisor doua vase, pentru mancarea ei: unul pentru mancare uscata, celalalt pentru lichide (apa si lapte/smantana/iaurt, daca mananca chiar si ciorba :)) ).
Mancare ii pui sa aiba in permanenta cate oleaca; nu prea e cazul sa-i tii socoteala cat mananca. Mancarea cumparata la boabe are un continut perfect, iar pisica stie singura cat sa manance, stie cand sa se opreasca (asta daca e pisica bine crescuta, si nu a fost flamanda; in cazul pisicilor luate de pe strada, sau a mancarurilor noi, savuroase, ii dai o portie si atat, altfel va mai cere din cauza gustului).
Vasele le iei la baie din cand in cand si le speli in chiuveta, altfel nu mai mananca din ele.
crysRO întreabă: