Hi eu stiu fa cat mai multe cascaduri cu nitik paine in mana si decate ori face corect sa-i dai painea si tot asa dar merge si cu biscuiti pentru caini
Pai depinde si de rasa catelului. de exemplu husky sunt mai greu de dresat. il poti duce la dresaj special sau ii poti spune diferitele actiuni, faci tu cu corpul lui pana se invata, si cand reuseste ii dai o recompensa. e preferat ceva de mancare.
De fiecare data cand ai timp liber lucreaza cu el. Cum spuneai mereu "Da labuta, Da labuta". Si luai labuta si dadeai noroc cu ea . La fel faci si cu alte comenzi. Spui adu batul. Arunci batul si il aduci pe caine dupa tine. S-au cu rostogolitul. Ii spui rostogoleste-te. Si tu l rostogolesti. SI faci asta tot timpul cand esti liber. Asa cainele va invata comenzile... si va fi dresat fundita ?
Asa faceam cand ii ziceam sus il ridicam sus cand jos il puneam jos.
E mai greu cu pikinezii. De obicei nu vor sa invete. Incearca, incearca din greu. Vei reusi odata si odata. Si fa cum ai zis si altii. De fiecare data cand a facut ceva bine mangaiel sau dai o bucatica de carnita
Trebuie sa-l dresezi fiind indulgenta.cand este cuminte si te asculta sa il premiezi cu ce ii place,dar si can este neascultator sa incerci sa ii explici ca nu este bine.din cate stiu, asta este cel mai bun mod de a dresa un caine, bafta
Depinde ce rasa e.
Eu pe al meu l-am dresat asa:
Cand ma asculta ii dadeam un biscuite de ala sub forma de os, Il scoteam la plimbare dimineata cand ma trezeam, Cand nu ma asculta nu ii mai dadeam biscuiti
Daca, cainele are un temperament incapatanat, nu este bine sa insisti dresajul. Lasa lucrurile cu blandete sa decurga de la sine prin incurajari si recompense. Iti mai spun ceva, un caine care are stapan un copil sau o persoana imatura nu va putea fi dresat deoarece cainele preia temperamentul stapanului. Catelusa mea de lup Sendy, a avut un temperament rebel cat timp a stat in preajma fiului meu, pe care l-a considerat stapan, cand a ajuns la curte la o familie de oameni mai in varsta, a devenit un adevarat caine docil de paza.
Caocrew@yahoo.com
dresaj_canin_cao@yahoo.com
Te pot ajuta oricand ( pe gratis )!
Vrei un caine cu maniere? Atunci acest articol te va invata cum sa iti faci cainele sa iti dea labuta pentru a da mana cu el. http://cumfacsa.ro/......dea-labuta
XxSweetDreamxX întreabă:
xRainyDay întreabă:
Camelia005 întreabă: