| aLLf0roNe a întrebat:

Cum pot sami invat papagalul sa vorbeasca?

Răspuns Câştigător
| Capsuinkaadulcicaa a răspuns:

Depinde de mai multe lucruri
-varsta papagalului daca e pui iti va fi mai usor insa daca e mai maricel o sa fie cam greu
-daca e singur va invata mai repede insa cu un partener sau cu o partenera va fi mai greu sa-l inveti(asa mi s-a spus si am constatat ca e adevarat fiindca papagalul meu nimfa pana sa-i iau o papagalita zicea Paco apoi dupa ce ia-m cumparat pereche nu a mai prea vorbit..bine acum depinde si de papagal poate ti nu-ti va face asa...este bine sa-i cumperi pereche ca sa nu se simta singur doar in cazul in care ai foooarte foarte mult timp liber la dispozitie pentru el poti sa nu-i cumperi)
Revenind la subiect, eu cu nimfa mea Paco, faceam exercitii la inceput de doua ori pe zi cate 5 min! foloseste un ton incet si nu=-l mustra sau certa sau bate daca nu e atent sau cuminte! incearca sa elimini orice sursa de zgomot fiindca ii va distrage atentia! ofera-i recompense sau mangaiel sau scarpina-l cand e atent sau cand reuseste sa repete cvantul. dupa 2 sapt incearca sa faci sedintele de vorbit de cate 10 minute! NU UITA! NU toti papagalii pot invata sa vorbeasca asa ca nu fi dezamagita daca nu va reusi! Daca este papagal (mascul) va fi mai usor pentru ca masculii invata mai repede, insa daca e femela posibil sa nu invete deloc(depinde de papagal repet) Ai farte multa rabdare pentru ca va dura cv probabil! va repeta mai intai singur apoi cand va avea curaj iti va spune si tie si se va lauda cu ceea ce a invatat! nu incerca sa-l inveti mai multe cuvinte deodata si lungeste ca sa zic asa cuvantul! ceva in genul Paaaacoooo, Ciiiipiiii, Buuuunaaa sa nu ridici tonul la el fiindca se va simti amenintat! incearca sa ai grija sa fie cat mai atent la gura ta cand spui cuviintele si mimeaza cat mai bine literele! Cu multa rabdare si recompense pentru cand reuseste sa zica cuvantul dorit sau e atent vei reusii! multa bafta! scuze daca sunt greseli de ortografie! Sper sa te ajute sfaturile am si eu doi mofturosi acasa Paco(papagal nimfa) si Cleopatra(Cleo ii spun eu si e perusica)

3 răspunsuri:
| LetMeBlowYourMind8 a răspuns:

Vorbeste cu el mereu.
Spune-i mereu aceleasi cuvinte si lui ii vor ramane in cap astfel incercand sa imite si el.

| aLLf0roNe explică (pentru LetMeBlowYourMind8):

Am apelat la asta si n-a mers... ce a zis misteriosy girl pare de folos. ca eu am o nimfa mare de 2 ani

| Chan_Stefii_1989 a răspuns:

Depinde de specie.
Dar daca este specia care chiar ar trebui sa vorbeasca, nu ar trebui sa il grabesti.Zii cuvinte usoare pentru el la inceput.