Vezi aici:
http://animale.acasa.ro/......50739.html
si:
http://www.animalutul.ro/......isip/1122/
De pe la varsta de 2-3 saptamani, puiul de pisica ar trebui invatat sa foloseasca ladita cu nisip (litiera) pentru a-si face nevoile. In momentul in care va decideti sa faceti acest lucru, asteptati-va sa petreceti cateva zile in compania pisicutei, cea mai mare parte din timp. Incercati sa asezati ladita cu nisip intr-un perimetru ce poate fi restrictionat, inchizand o usa (de ex. in baie) si adoptati urmatoarea atitudine: se ia pisoiul (pe sus), se depune in ladita cu nisip (cu grija), i se prezinta alternativa – adica va jucati cu labuta pisicului prin nisip – si i se spune " daca vrei sa fii atat de dragut incat sa nu mai uzi canapeaua/covorul, etc, ti-as fi foarte recunoscator/oare daca ai vrea sa folosesti nisipul asta". Si pisoiul il va folosi, daca aveti noroc (ca mine) inca din prima zi – pentru ca are asta in instinct … daca nu, poate dura si o saptamana. E necesara multa rabdare si perseverenta. In acest timp, pisica trebuie urmarita si nu trebuie ratat momentul cand ar dori sa isi faca nevoile, trebuie luata si dusa in ladita de fiecare data, iar locul respectiv dezinfectat si spalat cu o solutie care scoate mirosul, astfel incat sa nu o tenteze sa repete pocinogul.
In general, animalele de casa isi fac nevoie imediat dupa ce au fost hranite. Urmariti momentul acela pentru a o duce in litiera.
Pisoiul este unul dintre cele mai curate animalute, si acest lucru este util atunci cand dorim sa il invatam orice. Detine genetic informatia de a-ti ascunde excrementele si de a pastra curata zona in care traieste. Daca este mic, tineti cont de acest lucru atunci cand il aveti intr-o cutie din care nu poate iesi. Verificati sa fie tot timpul perfect curata, iar, mai tarziu, lada cu nisip sa fie departe de zona in care il hraniti.
Exista cazuri in care pisica, dupa ce a folosit ladita cu nisip o perioada lunga de timp, dintr-o data incepe sa faca din nou, prin toata casa. Este semn ca ceva nu-i convine. I-ati schimbat nisipul, sau nu i-ati limpezit suficient...
O solutie este sa-i inchizi in baie de exemplu, fara sa-ti fie mila ca miauna, plang, cam o zi.
Bineinteles impreuna cu litiera sau ladita cu nisip.
Obligatoriu le pui un vas mai mare cu apa.
Vor face sigur in litiera.
Varianta este verificata.
Am inteles.Dar intrebarea ta suna asa:"Cum sa-mi invat pisoii de 2 luni sa faca la litiera?"
Ce puteam sa-ti raspund?
P.S. Daca iubitului tau nu-i plac pisicile/pisoi(poate nici un animalut)in casa cauta sa-i schimbi pererea (despre animalute).
DACA tu iubesti animalele si el te iubeste atunci trebuie sa se conformeze dorintelor tale nu sa-ti impuna anumite lucruru pentru care tu faci sacrificii si la care tii! Un animalut TE IUBESTE NECONDITIONAT si o sa-ti arate asta de cateori are ocazia chiar daca mai fac si greseli, la urma urmei sunt animalute.Noi oamenii am vrea sa fie perfecte dar sa nu uitam ca pisica E O FELINA (in miniatura ce-i drept)care desi domestica ea nu-si a uitat instinctul de vanator.E foarte independenta si daca nu-i place ceva nu va ezita sa o arate!
Dar daca simte afectiunea din partea celui care o hraneste si are grija de ea o sa te uimeasca cat poate sa se joace si cat de alintata poate fi(mangaieri pe picioare/tors/cuprins cu labutele)prin care ea spune ca NOI suntem ai ei si nu invers.
Mult succes in a invata comportamentul pisicilor
Pai trebuie sa satai cu ochii pe ei tot timpul si stunci cand vor sa faca in alta parte ii certi si ii duci la litiera ca sa faca. dar trebuie sa ai multa rabdare...
Sa folosesti o tavita mica in care se pot urca pisoii daca gasesti un rahatel i-l pui in litiera si pe ei ii duci in tava o sa stie de la bun inceput ce au de facut. (si scuze eu as alege alt iubit sotul meu a trebuit sa treaca de testul cu pisicile alfel...)
AvalohAlyn întreabă:
anonim_4396 întreabă: