Pisica isi va cauta un loc de fatat, urmand contractiile, in momentul acela incepe sa respire putin mai greu, vaginul se va marii considerabil ca sa iasa cu usurinta puii.Momentan din ce ai zis e in travaliu, travaliul poate dura ore, dar daca nu-si fata puii azi, probabil ca la noapte du-o in casa intr-o cutie mare si spatioasa, mangai-o si si vorbeste cu ea.Am 10 pisici, una am salvat-o inca de cand era gestanta, fatase 7 pui, ce pot zice e ca ii fatase in august, ea si-a gasit un loc si a inceput sa gafaie si tot impingea sa iasa puii, avea contractii si i-a fatat pe toti intr-un final.Tot ce trebuie este sa nu fi ca raia pe capul pisicii, o mangai pe burtica, vorbesti cu ea ca sa o calmezi si va decurge fatarea in conditii normale, pregateste-i multa mancare si multa apa, va fi sleita de puteri.Ai grija de ea. Dupa ce-i intarca, sterilizeaz-o, pisica este un mamifer cu calduri de tip sezonier, nu este exclus ca si la iarna sa intre in calduri.
Http://www.youtube.com/watch?v=jSiOMKkikaU
Sarcina pisicii
La fel ca noi, pisicile au perioade de fertilitate maximă atunci când pot rămâne însărcinate - acest lucru este cunoscut ca fiind în sezon sau în căldură. Pisicile pot intra în sezon aproximativ o dată la trei săptămâni, așa că există o mulțime de oportunități pentru ca animalul dvs. de companie să rămână însărcinată!
Dacă doriți să evitați o pâlpâie neașteptată de pisoi, vă recomandăm să neutilizați pisica înainte de primul sezon, deoarece poate rămâne însărcinată foarte ușor după acel moment. Întrucât creșterea unei gunoaie poate fi stresantă pentru pisica ta, și costisitoare pentru tine, vă recomandăm să lăsați reproducerea către experți, dacă este posibil.
Cât timp este o pisică însărcinată
Sarcina pisicii durează în mod normal între 63 până la 67 de zile, dar poate fi dificil să știi exact cât timp este gravidă o pisică. Perioada de gestație a pisicii poate varia de la 61 de zile la 72 de zile.
Pisica dvs. (regina) nu va prezenta adesea niciun simptom fizic al sarcinii până când nu va trece câteva săptămâni. Dacă credeți că pisica dvs. este însărcinată, duceți-o la veterinare pentru confirmare.
Dacă doriți să știți cum să spuneți dacă o pisică este însărcinată, există mai multe semne fizice pe care ar trebui să le puteți observa după ce au trecut două sau trei săptămâni.
Cum să vă spuneți dacă pisica dvs. este însărcinată
După aproximativ 15-18 zile de sarcină a unei pisici, puteți observa că sfârcurile animalelor de companie devin mărite și roșii - acest lucru este cunoscut sub numele de „înălțare".
Similar cu boala de dimineață la oameni, regina dvs. însărcinată poate trece printr-un stadiu de vărsături. Dacă observați că boala ei devine frecventă sau dacă este în orice fel rău în orice alt mod, contactați medicul veterinar.
Burtica reginei dvs. va începe să se umfle, dar evitați să o atingeți, astfel încât să nu riscați să răniți mămica sau pisicile nenăscute. Există și alte cauze în spatele umflăturii abdominale, așa că monitorizați-vă pisica atent pentru orice semne de boală și consultați veterinarul dacă sunteți îngrijorat.
O mum-to-be va câștiga treptat între 1-2 kg (în funcție de numărul de pisoi pe care îl poartă) - acesta este un semn puternic că este însărcinată.
Reginele tind să aibă un apetit crescut mai târziu în sarcina lor, ceea ce va contribui și la creșterea în greutate. Un apetit crescut ar putea fi, de asemenea, un semn al viermilor sau al bolilor, așa că consultați dublu cu medicul veterinar pentru a confirma.
Pisica dvs. însărcinată poate acționa mai mult matern, ceea ce înseamnă că ea curăță mai mult și caută un plus de tampenie și atenție din partea voastră.
Unele practici veterinare pot diagnostica sarcina pisicii folosind ecografia, uneori încă din 15 zile de la termen. Este posibil ca veterinarul să vă poată oferi o indicație despre câți pisoi așteaptă pisica dvs. în ziua 40 de sarcină. Rețineți că în sarcina unei pisici, un pisoi mai mare poate ascunde alți pisoi mai mici din pântece, deci puteți avea mai multe pisoi decât se aștepta!
Deși pisica ta ar trebui să fie mai mult decât capabilă să se descurce singură cu munca, asigură-te că ești pregătit pe măsură ce ea se apropie de sfârșitul mandatului. Este bine să fii în stand-by pentru a oferi cuvinte liniștitoare și a intra în ajutor pentru a te confrunta cu complicații.
Există mai multe semne de a privi acel semnal că pisoii sunt pe drum.
Sarcina pisicii
Semne ale muncii imminente / active
Sarcina pisicii
Dacă pisica ta refuză mâncarea, acționează cu încredere și caută un loc retras pentru a se stabili, s-ar putea pentru că munca ei va începe foarte curând.
Temperatura corpului pisicii dvs. va scădea la aproximativ 37, 8 ° C în 12-24 ore înainte de începerea travaliului.
Chiar înainte de a naște, mama poate deveni mai vocală, să pară agitată și să vrea să se spele constant.
Nașterea ar trebui să înceapă cu contracții abdominale puternice, urmată de o anumită descărcare din vagin. Dacă externarea este grea și neagră sau are culoarea sângelui, contactați medicul veterinar.
După această descărcare, pisoiul ar trebui să urmeze foarte repede!
Majoritatea muncii pisicilor merg bine și nu ar trebui să te amesteci. Există totuși câteva semne, cum ar fi descărcarea descolorată și încordarea mamei fără a produce pisoi, ceea ce ar putea sugera complicații. Dacă observați oricare dintre acestea sau aveți alte probleme, contactați medicul veterinar. Consultați ghidul nostru privind munca și nașterea pentru mai multe informații despre pisici.
''Similar cu boala de dimineață la oameni, regina dvs. însărcinată poate trece printr-un stadiu de vărsături''-pisica nu are varsaturi de nici un fel, deci asta e cea mai mare aberatie citita vreodata.
''pisica intra in calduri din 3 in 3 saptamani'' -nu e o regula,pisicile sunt mamifere cu calduri de tip sezonier,adica pot intra in diferite perioade ale anului in calduri, asta nu inseamna ca daca un val de calduri l-a avut in martie va tot continua sa aiba daca n-a avut loc monta, poate sa intre in mai, iunie.
''Chiar înainte de a naște, mama poate deveni mai vocală''-repet, nu e o regula, mai bine de 60 la suta din pisici sunt tacute cand isi practica fatarea, restul pana la suta la suta ce sunt vocale sunt pisicile tinere, in varsta de 4-5 luni care au canalul vaginal mai stramt ca la una in varsta de 1-2 ani.
Pisica are Anestru,proestru,estru,ovulatie,nidatie,gestatie,nastere,lactatie.Din estru si ovulatie rezulta metestru, iar din metestru rezulta diestru.
''Pisica dvs. însărcinată poate acționa mai mult matern, ceea ce înseamnă că ea curăță mai mult și caută un plus de tampenie și atenție din partea voastră'' o pisica crescuta de pui in casa ne avand contact cu mediul de afara, ne fiind o pisica outdoor ea are nevoie de ajutorul omului, pierzandu-si din multe caracteristici unei feline, pentru pisica va fi greu sa-i stearga pe toti si sa fie ocupata sa mai si fete.
Sper ca te-am lamurit, domnule cult.
In primul rand nimeni nu detine adevarul absolut, nimeni nu a spus ca este valabil pentru toate pisicutele de pe planeta asta sunt cateva milioane, sa spun ce stim, asta nu inseamna sa facem generalizari, nici femeile nu e la fel la toate, cel mai bine e sa mearga la un veterinar el stie, are cunostinte medicale, TPU nu este un cabinet veterinar, fiecare scrie ce stie atat
Cu siguranta medicul veterinar are cunostinte,dar da-i un ochi pe la facultatile de medicina veterinara,care INCA pun studentii sa studieze dupa manualele ceausiste, spunandu-le informatii de cand e lumea, fiind informatii numai despre caini, pisici si animale ferma, nu studiaza dupa manuale noi cum ar fi tratarea animalelor exotice.Cand am citit o data intr-un manual vechi despre sterilizare si castrare am ramas mai proasta decat eram, e si normal ca medicii veterinari din ziua de azi, nu toti, unii se sterilizeze pisici si motani la varsta de 1 an, cainii la 2-3 ani.Ar trebuii ca med.veterinara din ro sa evolueze si ea ca si cea umana.zi faina, domnule cu site-uri.
In 2 ani am sterilizat un cartier intreg de pisici, marea majoritate fiind puiete de 5 luni iesite tocmai din calduri, pisici gestante, motani.Eu zic ca stiu despre ce vorbesc.Nu inseamna ca daca tu ai crescut inseamna ca te-ai si confruntat cu unele probleme, am sterilizat si tratat 3 pisici cu tumori mamare, am avut grija de puiuti sugari, eu zic ca stiu despre ce vorbesc, mai ales ca am dat pui de pisici la 4 luni sterilizati.Intarcarea incepe cu varsta de 2 luni, ca mai sunt mamele bine-voitoare e alta treaba.