Vrea sa-l bagi in seama. Cand mai miauna asa... fara rost, tipa la el.
El, de fapt face conversatie cu tine si pana nu-l intelegi nu se potoleste.
Am dus un astfel de motan la un prieten si o tinea intr-o miorlaiala enervanta. L-am invatat sa zica cu glas tare si hotarat "gata" si sa-i arate degetul a amenintare si s-a dezvatat de "oracaiala"! Este drept ca intre timp l-au si castrat!
Eu am o pisica ce "vorbeste" cu mine. Daca sunt singura in casa si stranut, sau tusesc, ea imi raspunde.Nu mai zic ca raspunde la numele ei.
Cred ca are nevoie de mai multa atentie din partea ta, incearca sa ii cumper niste jucarii pentru pisici gen mingi sau sioricei de cauciuc, o sa se distreze cu ei. Dar, nu ar strica daca te-ai juca tu cu ea, de exemplu, tu ii arunci ei o minge si ea se joaca cu ea. Sau chesti din astea.
Sau poate doar canta
@Robxmix: eu am trei pisici acasa si toate, dat TOATE cunosc sensul catorva cuvinte, pe care le rostesc cu voce rastita.Astea sunt :"jos","hai","taci" si "nu-i voie".
La inceput cand spun comanda negativa o si preznesc cu buricele degetelor peste varful urechilor,ca sa asocieze vorba mea cu ceva neplacut. Te asigur ca nu este o cruzime gestul,este doar o senzatie(mai mult de uimire decat de durere) pe care trebuie sa o asocieze cu vorba mea. De fapt,e un dresaj,cu toate ca pisicile sunt greu de dresat,daca nu chiar imposibil
Eu,cand zic "jos" cu glas rastit,toate trei se duc pe podea,indiferent unde sunt. Poate ca eu am zis asta uneia care se urcase pe masa, dar se da si ea jos si totodata si celelalte se dau jos de pe pat sau scaun sau dulap(!), depinde daca sunt undeva pe sus.
Este adevarat ca pisicile mele au ceva experienta cu mine, ca au 16, 14(cea alba de la avatar) si 8 ani!
Este posibil ca pisicul tau sa fie luat dintre frati si ii trebuie ceva timp sa se obisnuiasaca singur. Poti sa-i pui o jucarie de plus langa el, in culcus. Chestia merge, stiu sigur, dar la puii mici. La mai mari...nu stiu. Dar merita sa incerci.
Desh întreabă: