Uita-te aici si vezi daca mai sunt dragute :))
http://www.agenda.ro/news/news/726/ce-nu-stiati-despre-pisici.html
Sociabilitate
Prejudecata legată de pisici planează asupra solitarității sale, fiind un animal nesociabil. Acest concept este înlăturat de un studiu efectuat în anii '70 de către David MacDonald, cercetător la Universitatea Oxford din Marea Britanie. Studiul a indicat faptul că o femelă este mai predispusă să stea cu o felină înrudită decât cu o alta din altă linie. Cercetătorul Randall Wolfe susține că acest lucru nu se manifestă și către partea masculină, indiferent de proveniența genetică a acestora.
[modificare] Luptele între pisici
Câteodată pisicile care împart același mediu de viață pot să se lupte, fiind o modalitate de demonstrare a abilităților; poate fi totodată o joacă inofensivă. De asemenea, este și modul stabilirii unei ierarhii într-un grup de pisici sau o cale de atenționare a unei feline când încalcă o regulă a grupului. Pentru a fi despărțite, pisicilor trebuie să li se atragă atenția. Imediat ce s-au despărțit, acestea trebuie separate în încăperi separate, până când nu mai au tendința de a se lupta. Niciodată stăpânul nu intervine fizic în lupta lor, deoarece acesta poate fi zgâriat sau mușcat serios.
[modificare] Zgâriatul
Pisicile au nevoie să zgârie, fiind procesul prin care se îndepărtează straturile inutile ale țesutului cornos care constituie ghearele. Prin întindere se exersează mușchii, încheieturile și tendoanele.
Dacă pisica zgârie mobila din casă, înseamnă că are nevoie de o suprafață pe care să își ascută ghearele. Pentru a elimina această problemă, stăpânii pot achiziționa suprafețe de ascuțit ghearele, poziționându-le în locuri cu cel mai mare interes pentru pisici.
Pisicile stresate sau bolnave pot zgâria sau mușca oamenii, comportament care poate apărea când pisica nu are chef de alintări și mângâieri, mai ales pe burtă. Mâna nu trebuie retrasă brusc din ghearele sau dinții pisicii, provocându-se astfel rănile mai grave. Pisica nu trebuie scuturată, lovită sau pălmuită, deoarece ea nu va înțelege de ce este bătută, ci doar că oamenii pe care îi iubește o lovesc din motive necunoscute.
[modificare] Anatomie
[modificare] Scheletul și mușchii
Scheletul capului pisicii
Scheletul pisicii este format din 250 de oase. La nivelul capului, dentiția cuprinde incisivii, caninii, premolarii de carne, dar nici un dinte „plat" (ca molarii) pentru a strivi hrana: aceștia nu sunt necesari pentru că pisica își „sfâșie" hrana cu ajutorul mușchilor puternici ai fălcilor, apoi și-o înghite fără a o mesteca. Vertebrele gâtului sunt scurte, iar coloana vertebrală foarte flexibilă. Vertebrele cozii prelungesc coloana vertebrală, numărul acestora variind în funcție de rasă. Coada are rol în echilibru. Labele anterioare se termină cu cinci „degete" prevăzute cu gheare retractile keratinoase; labele posterioare, mai lungi, se termină cu patru „degete", de asemenea prevăzute cu gheare retractile.
Mușchii spatelui sunt foarte flexibili, cei ai labelor posterioare puternici, particularități care conferă animalului suplețe și o „detentă" amplă în sărituri.
Din cauza regimului alimentar mai diversificat și mai sărac în proteine, intestinele pisicii de casă sunt mai lungi decât cele ale strămoașei sale sălbatice. Această trăsătură, împreună cu diminuarea taliei sale, este adaptarea cea mai semnificativă a pisicii la noul său mod de viață.
[modificare] Părul
Părul pisicii este alcătuit din fire lungi care poartă „desenul" (pete, dungi etc.), la baza cărora se găsesc fire mai scurte și în final, puful, toate acestea asigurând o bună izolație a corpului.
[modificare] Simțurile
La origine, pisica vâna în zori sau seara, fapt care a dus la dezvoltarea simțurilor sale și la o percepție a universului diferită de a oamenilor, care la un moment dat i-au atribuit chiar puteri supranaturale. Se vorbește despre pisici care au prezis cutremure de pământ și alte catastrofe, explicația probabilă fiind că urechea lor este capabilă să perceapă vibrații pe care oamenii le ignoră.
Pentru ca sunt niste puturoase si lenesoaie ...si mie imi place asta la nebunie. Le ador!
Si pisicile sunt animale mie imi plk toate animalele:*
am citit si eu chestia din linkul lui lordcronos si nu inteleg ce e asa neobisnuit
tot mi se par dragutse
ele nu mai trimit link`uri pe TPU sa despre noi ca sa isi bata joc de oameni si sa rada de ei deoarece nu pot
mrg...
unii oameni cred ca sunt dragutse deoarece fiecare gandeste in felul lui si simte in felul lui
nu trebuie sa fim la fel, daca am fi la fel ce ar fi lumea?
respect raspunsul fiecaruia oricum, dar nu vreau sa ma cert acum dar am vrut sa mentionez k nu stiu ce e de ras la linkul cu pisicile
Pentru că îşi îndrăgesc stapanul şi pentru că sunt pufoase.
exista şi nişte dezavantaje.lasa păr, miauna foarte tare cand vor ceva şi cam astea sunt dezavantajele.
mie imi plac pisicile.chiar dacă au şi dezavantaje.pană la urma, şi omul are defecte.nimeni nu-i perfect!
Eu le urasc de cand ma stiu! cand le vad cu prizirea aia, ma inspaimanta.Scz nu vreau sa te jignesc,dar hai sa fim seriosi:un caine nu ar trada in viata lui un om,insa pisicile...ce sa mai zic, ar face asta in ori ce moment! Nu vreau sa iti schimb parerea despre pisici, insa... vreau doar sa iti spun: sa nu ai incredere mare in piosici!
Stiu ca sunt viclene:] si nu sunt recunascatoare omului. si ai dreptate cu cainele:* e cel mai credincios si ajutator animal. stiu asta deoarece am si eu o catelusa care are 2 ani, o cheama pufarina:*. este bichon maltez si trebuie sa nasca in 1-2 saptamani:] abia asteept:* sa revenim...:]]=]] mie im plk toate animalele si respect cum am mai spus parerea fiecaruia.:] eu cred ca sunt adorabile.:] oricum ma bucur cand compar cu altcineva preferintele mele cu ale lui. observ cum noi oamenii suntem diferiti unii fata de ceilalti;]