Buna!
Te rog sa citesti aici mai multe lucruri despre pestisorul tau:http://animale.acasa.ro/......-8297.html
Nu am femela, dar am mascul care produce spumă degeaba :/merci
Poate o sa te ajute asta:
Ca si in cazul celorlalte specii, este recomandat ca indivizii alesi pentru reproducere sa fie hraniti in prealabil timp de 1-2 saptamani cu hrana vie. Acvariul ales pentru reproducere trebuie sa contina apa cat se poate de curata pentru a nu avea probleme ulterioare cu pestii nou nascuti. Ca hrana vie puteti administra, larve de tantari inclusiv hrana congelata. A nu se uita ca hrana congelata pierde prin congelare o parte din vitamine, ca supliment nutritiv se poate folosi galbenusul de ou fiert si uscat in prealabil apoi maruntit.
Temperatura recomandata pentru reproducere este de 28-30ºC iar nivelul apei trebuie sa fie cuprins intre 5 si 15cm. Evitati filtrarea - betta prefera apa statuta si fara curenti, nu este nevoie nici de aerator. Cu cat este mai putin adanca cu atat usurati munca masculului de a pune icrele in cuibul de spuma. Nu uita, este recomandat de asemenea ca fundul acvariului sa fie liber – fara pietris sau alte decoratii. Recomandat este si capacul pentru acest acvariu, astfel evitati schimbari de temperatura in aerul aflat deasupra apei. Nu uita, icrele se vor afla in timpul eclozarii in spuma aflata la suprafata si deasupra apei.
Sa nu se introduca mai mult de o pereche in acvariul de reproducere, deoarece masculul devine foarte agresiv in cazul existentei altor indivizi in acvariu, indiferent de specia acestorasi cu ata mai mult daca este un alt betta. In aproximativ 3-4 zile trebuie sa se fi apucat de construirea cuibului de spuma. Daca nu a facut-o atunci inseamna ca perechea nu este dispusa sau pregatita de inmultire. In acest caz puteti schimba eventual femela sau chiar perechea.
In timpul imperecherii puteti observa cum masculul curteaza femela, aducand-o mereu sub cuibul de spuma. Aici are loc o imbratisare a femelei de catre mascul. De fiecare data cateva icre sunt eliberate de catre femala, nefiind rare situatiile in care aceasta "cade" fara a se misca la fundul bazinului. Este rolul masculului de a prelua de pe fundul acvariului icrele si a le aduce in cuibul de spuma.
Eclozarea are loc in 24-36 de ore. Masculul poate ramane fara nici o problema impreuna cu puii pana ce acestia ajung la marimea in care pot inota singuri. Acest lucru se intampla dupa aproximativ o saptamana – dupa ce sacul vitelin s-a retras. Acesta este un bun moment de a scoate masculul din acvariu.
Pentru hranirea puietului puteti folosi la inceput infuzori: parameci sau microviermi. Nu aufost rare situatiile cand galbenusul de ou a fost solutia pentru a aduce puii la varsta in care pot manca hrana putin mai mare. Atentie insa la apa in acest caz sau nu va treziti ca aceasta se strica sau ca hrana neconsumata de pe fundul bazinului mucegaieste. Putin albastru de metil poate ajuta in aceasta privinta. Odata cu cresterea puilor, incercati sa ii separati pe grupe de marime – altel riscati ca in afara de cei cativa care au crescut exploziv sa nu mai ramana alti indivizi in acvariu.
Si eu am betta, si cand e in perioada de imperechere face spuma la suprafata, spuma e de fapt cuib. Odata la trei zile e cam des sa schimbi apa. Eu o schimb odata pe saptaman sau odata la doua saptamani, dupa cum se murdareste. Aaa, sa lasi apa macar o zi intr-un flacon sa fie la temperatura camerei si nu direct de la robinet. bafta
SpYoNu întreabă: