Da, ramai pe proteine, glutamina si vitamine & minerale, lasa creatina si oxidul nitric pentru cand o sa ai peste 19 ani. Oxidul nitric mareste tensiunea si la 16 ani nu e cazul.
Pune intrebarea la categoria Sport si o sa-ti raspunda multi.
Sau pe site-u www.culturism.ro
Aberatii de copii mici. Oricine are cunostinte MINIME de anatomie stie ca e IMPOSIBIL sa maresti celula musculara fara sa creasca forta, e imposibil anatomic.
Sunt 2 metode prin care te poti "umfla" fara forta :
- grasime, daca te ingrasi cresti in volum ca porcu si forta ramane la fel, ca nu poti incorda celulele de grasime
- synthol sau alt ulei injectat in muschi, doar ca nu e masa musculara, e ulei si se vede oricum
Si chestia cu "ti se lasa muschii" e alta aberatie, eu am luat 2 ani suplimente si apoi am avut aproape 5 ani pauza si ca sa vezi, nu s-a lasat nimic
Adevarul e doar ala demonstrat stiintific de profesionisti, nu aberatii de copii mici.
Ceva de calitate, avizat medical si FDA. Aici sunt cele mai bune : www.megaproteine.ro, doar de import. Produsele romanesti folosesc aspartam si alte porcarii ca indulcitor.
Dar in primul rand iti asiguri proteine din mancare. Proteine = carne, peste, branza, oua, lactate. Minim 4 mese pe zi si sa ai proteine la fiecare masa.
Abia apoi iei un supliment, si eu recomand ceva care are si glutamina ( glutamina = cel mai important aminoacid pentru refacere ), ai nevoie si de refacere dupa antrenamente dure. Eu am folosit dymatize ( elite whey ) sau optimum nutrition ( whey gold ), pe astea le recomand.
dar vezi, ca in postarea de aici intreba de oxid nitric, ala e alt tip de supliment, nu are treaba cu proteinele. oxidul nitric dilata venele sa patrunda mai mult sange in muschi si te energizeaza foarte ca lumea, dar mareste si tensiunea, iei doar daca esti perfect sanatos. altfel, ramai pe proteine, alea le poti lua oricand.
xCrank întreabă: