anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Exista un pericol in consumul de creatina sau oxid nitric si alte suplimente de genul acesta, mentionand ca am 16 ani.

11 răspunsuri:
| Sup3rN0va a răspuns:

Pune intrebarea la categoria Sport si o sa-ti raspunda multi.
Sau pe site-u www.culturism.ro

| Sup3rN0va a răspuns (pentru Sup3rN0va):

Daca abia te-ai apucat de sala nu-ti recomand sa ie-i suplimente de genu.
steroizi, creatina, proteine i-au doar ce-i care se grabesc si vor rezultate rapide dar nu va sta asa bine si mult muschi pe ei ce-i care doresc asta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sigur, e anormal sa iti creasca muschii peste noapte, o discutie cu un medic te va lamuri...

| Cosmin86 a răspuns (pentru Sup3rN0va):

Serios? fara proteine din ce vrei sa se formeze muschiul, din aer?

habar nu ai ce sunt, nu? happy

| Cosmin86 a răspuns:

Da, ramai pe proteine, glutamina si vitamine & minerale, lasa creatina si oxidul nitric pentru cand o sa ai peste 19 ani. Oxidul nitric mareste tensiunea si la 16 ani nu e cazul.

| Sup3rN0va a răspuns (pentru Cosmin86):

Categoric! normal ca ma refer la suplimente nutritive.
Ca doar nu-s asa prost sa zic sa nu i-a proteinelaughing

Si supliemntele tot din mancare sunt facute, nu exista proteine artificiale. Cea mai populara e proteina din zer, care e din lapte.

Da corect! Dar atunci de ce toti zic cam asa:''o sa te umfli dar nu o sa ai forta,''peste ceva timp cand te lasi ti se va lasa muschii'', ...nu stiu care o fi adevaru dar nah...

Aberatii de copii mici. Oricine are cunostinte MINIME de anatomie stie ca e IMPOSIBIL sa maresti celula musculara fara sa creasca forta, e imposibil anatomic.

Sunt 2 metode prin care te poti "umfla" fara forta :

- grasime, daca te ingrasi cresti in volum ca porcu si forta ramane la fel, ca nu poti incorda celulele de grasime
- synthol sau alt ulei injectat in muschi, doar ca nu e masa musculara, e ulei si se vede oricum

Si chestia cu "ti se lasa muschii" e alta aberatie, eu am luat 2 ani suplimente si apoi am avut aproape 5 ani pauza si ca sa vezi, nu s-a lasat nimic straight face

Adevarul e doar ala demonstrat stiintific de profesionisti, nu aberatii de copii mici.

Bine mersi! Poi acum ca tot are sens n-ar strica sa-mi i-au si eu niste proteine laughing bun dar la cate sunt mi se face rau nici nu stiu ce sa-mi i-au si ce va da rezultate pe masura... poate ma ajuti!

Ceva de calitate, avizat medical si FDA. Aici sunt cele mai bune : www.megaproteine.ro, doar de import. Produsele romanesti folosesc aspartam si alte porcarii ca indulcitor.

Dar in primul rand iti asiguri proteine din mancare. Proteine = carne, peste, branza, oua, lactate. Minim 4 mese pe zi si sa ai proteine la fiecare masa.

Abia apoi iei un supliment, si eu recomand ceva care are si glutamina ( glutamina = cel mai important aminoacid pentru refacere ), ai nevoie si de refacere dupa antrenamente dure. Eu am folosit dymatize ( elite whey ) sau optimum nutrition ( whey gold ), pe astea le recomand.

dar vezi, ca in postarea de aici intreba de oxid nitric, ala e alt tip de supliment, nu are treaba cu proteinele. oxidul nitric dilata venele sa patrunda mai mult sange in muschi si te energizeaza foarte ca lumea, dar mareste si tensiunea, iei doar daca esti perfect sanatos. altfel, ramai pe proteine, alea le poti lua oricand.