Nu da cockerul, invata sa-l dresezi, sa-l stapanesti. sunt rase destul de jucause...ca sa il stapanesti, ia un pulverizator (ca cel in care tii solutie pentru geamuri) si pune apa in el, sa-l limpezesti bine daca e flacon in care a fost solutie. cand catelul face prostii, fii pe faza si da-i un puff sau doua pe fata, vezi ca apa sa fie curata...nu-i va place si se va linisti, va fi o forma de pedeapsa. cand face ceva bine recompenseaza-l verbal sau cu gustarele. va invata ce e bine si ce nu e. bafta!
1 labradorii sunt mari si ai nevoie de spatiu
2 cainele ar fi bine sa il instrainezi pana intr'un an
3 asta depinde de tine
Nasol. Si eu am avut un catel de care ma atasasem foarte tare. Dar am fost nevoita sa-l dau Nu prea stiu ce sa-ti spun, dar cred ca te-ai atasa de labrador, insa coker-ul?
Asa era si cockerul meu in primul lui an dar apoi a devenit mult mai calm, deja stia cand sunt suparat pe el si a devenit mult mai "normal" daca se poate spune asa, insa problema cu "iubirea" a tot ramas de aceea ii dadeam drumul pe strada pentru putin timp. Eu fiind mai mic cand l-am primit ii luam apararea mereu pentru prostiile pe care le facea si nu mi-a parut rau niciodata. Daca te-ai atasat de el nu il inlocui, o sa vezi peste cel mult un an ca isi revine, totul e sa il mai atentionezi intr-un fel. Eu ca sa il fac sa nu sara pe mine l-am invatat comanda "sezi" si stia mereu ca asa trebuie sa stea ca sa primeasca ceva. Nu moare daca il dai dar tot tu vei fii primul lui stapan.
P.S. Cineva mi-a furat odata cainele si l-a tinut la vreo 3-4 km de mine timp de 3 zile. In tot acest timp (fiind legat in lant) a zgariat tot ce a prins, noptile latra mereu, iar intr-un sfarsit ei i-au dat drumul saturandu-se de el. Chiar daca nu a fost niciodata acolo a gasit drumul inapoi acasa, fiind surprins cand l-am gasit dimineata dormind in fata usii. Dupa 2 luni m-am intalnit cu cei pe care l-au luat si mi-au spus ei acestea.
Cocker-ul e asa din vina voastra ca nu a fost educat,iar urmatorul caine va fi la fel daca nu va fi educat si ce vei face? Il vei da si pe el? Cati ani are cocker-ul? Poti si acum sa-l corectezi ca sa ajunga pe linia de plutire,sa convietuiti impreuna fericiti,trebuie doar sa te impui in fata lui. Orice caine care il veti achizitiona va sari pe voi,te va trage in lesa daca il lasi de capul lui asa face. Eu zic sa te pui bine pe documentat si sa vezi cum iti corectezi cainele, fiindca cocker-ul e un caine foarte frumos si cu un caracter deosebit. Labradori sunt caini mult mai activi, agitati, tot timpul vor sa se joace. Daca tu nu ai putut sa educi un caine de talia unui cocker, dar un labrador?
2. Nu moare nici un caine daca isi schimba stapanii, doar ca depinde de caine cum se va acomoda, dar la problemele pe care le are nu stiu cine il va lua.
3.Un caine crescut de mic nu ai cum sa nu te atasezi de el,fiecare e diferit in felul lui.
In concluzie, te sfatuiesc sa iti aduci cocker-ul pe linia normala, labrador-ul nu e de tine daca nu ai facut fata unui cocker.
p.s. poate par rea, dar iti spun ce e bine, mai ales pentru caine.
Asta crezi u ca e agresivitate? dreseaza`l nu-l da. ca o sa-ti para rau dupa el si labradorul o sa-ti faca la fel. crezi ca se nasc dresati?