De fiecare data cand te asculta, lauda-l si recompenseaza-l cu ceva bun si nu-l pedepsi niciodata daca greseste sau nu se prinde ce vrei tu. Daca animalul asociaza obedienta cu ceva placut, o sa fie mai dispus sa te asculte, decat daca i-ar fi teama de pedepse. Nu abuza, insa, de bunatati de fiecare data cand catelul executa corect o comanda, pentru ca altfel nu te va asculta decat daca primeste ce vrea!
Nu il invata mai multe lucruri deodata. Asteapta pana prinde prima comanda, apoi incearca sa ii arati si alta.
Daca incerci sa il inveti diverse comenzi in casa, in gradina, in parc, cainele o sa se obisnuiasca sa te asculte indiferent de mediul inconjurator.
Prietena mea la fel are un yorkshire terrier, dar e foarte greu sa-l dresezi, pentru ca ei sunt mai alintati, baieteii uneori sunt usor de dresat dar fetitele sunt cu mult mai greu sa le dresezi
Al meu este baiat.
Mersi pentru raspuns!
Daca stii cum sa dresez un baiat te rog sa imi spui.
Trebuie sa-i arati afectiunea ta mai intai de toate, de fiecare data cand te asculta trebuie intodeauna sa-i spui bravo si sa-i dai cate o mica recompensa, cand este obosit trebuie sa luati o mica pauza pentru ca el sa doarma sau sa manance si sa bea apa si la fel a doua oara, doua antrenamente sau trei pe zi sunt destule. Poti o zi sa te ocupi cu el iar o zi sa se odihneasca si tot asa mai departe. Sper ca ti-am fost de ajutor.
Eu vreau sa stiu cum pot sa il dresez adica ce sa fac in sensul cum sa sa il fac sa raspunda la unele ''ordine''. Stii?
Http://www.youtube.com/watch?v=YFeKakJyaik
aici este ceva ca sa poti sa vezi cum se dreseaza cainele...
dar ai incercat sa-l dresezi?
iambusy întreabă: