| FaraIdeiDeNume a întrebat:

Funda! Cand ii pun cainelui meu lesa, dupa ce-o miroase, si vreau sa-l plimb se indreapta incet spre case/pereti si nu se clinteste de acolo... am incercat sa-l trag dar incepea sa scanceasca si atunci ii dadeam lesa jos si zgarda. Are deja 3 ani, eu am incercat cam de 2-3 ori pe an, dar cand era mic cam o data pe saptamana. Nu stiu ce sa-i mai fac, e corcit, in mare soricar. Cum pot sa-l invat cu lesa, acum, la 3 ani?

7 răspunsuri:
| andrey663 a răspuns:

Nu-l mai poti invata.Cred ca ar trebui sa aduci un alt caine cu lesa si sa ii pui si tu lesa si sa vada ca nu e nimic rau, si poate poate merge.

| FyTzE a răspuns:

Te plimbi incet cu el j cand se opreste ii dai ce ii place lui cel mai mult ..mancare (bucati de carne sau cascaval taiate marunt ), mingea...dar nu i le lasi jos sa ajunga la ele il ti te lesa j cu cealalta mana i dai bucatile de mancare dupa fiecare 1-2 m facuti j il incurajezi (..bravo,il mangai...)funda?

| Pufoshenia a răspuns:

Hi.Cainele nu e invatat.La inceput cand poarta zgarda nu ii va placea pana se va obisnui.Incearca sa mergi mai mult afara ca sa se invete (normal de cand era pui trebuia invatat cu zgarda). Cand se opreste convingel cu ceva mancare sau ce sti tu ca ii place ca sa vina.

| BiancaAlecsandra a răspuns:

Trebuie sa ai recompense (ceva usor de mancat ex. granule, biscuiti etc.).ii arati ca ai o gustare si dupa ce face 3-4 m langa tine dai recompensa si tot asa 2 saptamani si apoi scutura di mana ca si cum ai avea ceva in mana apoi lauda-l si mangaie-l

| Biaix a răspuns:

Soricari nu trebuiwe tinuti in lesa ei au gatul foarte sensibil si nu le place cand au lesa ei stau cel mai mult la umbra si unde e racoare.Nu il mai trage ca atunci cand va fi mare va fi foarte rau din cauza ca l-ai chinuit de mic. Sfatul meu este ca sal inveti sa se plimbe cu tine este aceea de al tine cat mai departe de masini din cauza ca acesti caini micuti sunt foarte sensibili la diferite zgomote iar masinile sunt cele mkai enervante.Deci cand vine o masina acoperai urechile.Bafta si nu uita ei sunt sensibili deci nu-l mai face sa scherlaie pentru ca nu le convine atunci nimic.

| FaraIdeiDeNume explică (pentru Biaix):

Nu l-am facut sa schelalaie decat de 2 ori, nu-mi place sa chinui animalele deci cand auzeam un sunet de la el ii dadeam jos sgarda si lesa happy, ceea ce mi-ai spus mi se pare a fi interesant, pb e ca atunci cand vede ceva/pe cineva (sau nu neaparat) fuge, se zbenguie laughing e neastamparat ce mai, nu sta intr-un loc... Voi tine cont de faptul ca au gatul sensibil si nu-i voi mai pune lesa... a fost un timp cand a purtat vreo 3 luni zgarda si se comporta la fel ca si cand n-ar fi avut-o, i-am dat-o o data jos si de atunci nu i-am mai pus-o doar cand incercam sa-l invat cu lesa.

| InstinctPr3ciS a răspuns:

Hai STOP!
Ma intreb de ce uni din voi comentati degeaba fara sa stiti nimic!
Gen: andrey_2170winking
Stai tu linistit, niciodata nu e prea tarziu.
... Si cu bucatile de carne ca vad ca majoritatea pe asta v-ati axat, nu este asa, ati prins voi ceva dar nu bine... daca face cum ziceti voi ar trebui sa isi cumpere 3 frigidere de salam, ca, cainele se va obisnui sa primeasca mancare mereu cand merge si dupa aia nu va mai merge pana nu isi primeste recompensa, cainele trebuie sa inteleaga ca e sprea binele amandurora plimbatul in lesa.
Raspunsul lui FyTzE este cat de cat bun.
Fii atent aici cum sa il inveti:
1- Cand stai cu el in casa, lasa-i lesa sa o miroasa sa o studieze atent si sa isi dea seama singur ca lesa nu ii afecteaza cu nimic fercirea, din contra, ar trebui sa il stimulezi, cand vrei sa te duci cu el afara, te duci la usa, iei lesa, il strigi i-o arati si zici hai baiatu/fata afara, cu lesa in mana.
2- Odata iesit afara, incerci prima oara sa il lasi sa se duca unde doreste el, fara sa il tragi de lesa, ii lasi lesa cat de larg posibil, ca sa vada ca asta nu il impiedica cu nimic sa studieze natura.
3- Dupa 4-5 zile repetate cu exemplul 2, incepi sa il ti mai din scurt cu lesa, si ai mai putea sa il inveti tot odata mersul la pas, il ti din scurt langa piciorul tau, repetandui cuvantul "PAS" si daca merge langa piciorul tau fara sa traga intr-o parte si in alta in recompensezi cu o bucatica mica de carne sau cu o recompensa verbala.Cu carnea sa nu faci foarte mult timp ca sa nu se obisuieasca numai pe mancare, mai faci si cu recompensa verbala.
------------------------
Eu iti urez bafta!