Depinde din ce perspectiva privesti totul. Eu am avut aceeasi alegere de facut si am ales porcusorii, niciodata nu vreau sa am hamster...De ce? Pentru ca sunt pur si simplu adorabili! Si te atasezi de ei imediat, ii iubesti si dupa foarte putin timp mor lasand in urma un mare gol prea devreme... Uite ceva ce sa te determine sa faci o alegere:
Hamster:
Avantaje: Sunt mici si necesita putin spatiu; nu au nevoie de multa mancare; sunt usor de ingrijit; in cazul plecarii intr-o vacanta e usor de luat sau usor de gasit pe cineva care sa il tina; traieste singur.
Dezavantaje: Are o viata scurta; scoate sunete neplacute noaptea; deseori evadeaza din custile cu gratii; unii sunt greu de imblanzit; daca talasul/rumegusul nu este schimbat la timp genereaza un miros neplacut.
Porcusorii de guineea
Avantaje: Au o viata de pana la 7-8 ani (daca sunt ingrijiti corespunzator); sunt prietenosi; sunt destul de usor de ingrijit (nu la fel de usor ca hamsterii); majoritatea nu sunt galagiosi noaptea
Dezavantaje: Au nevoie de un partener de acelasi sex (saa fie cate 2, ei fiind animale de grup); au nevoie de mult spatiu (cel putin un metru pentru 2); daca talasul nu e schimbat la timp genereaza un miros neplacut; au nevoie de fan in permanenta (costisitor daca nu ai sursa de la tara); au nevoie de un meniu variat (3 mese care constau in legume, fructe sau verdeturi diferite la fiecare masa; nu e greu avand in vedere ca si tu sigur ai in casa legume si fructe).
Am enumerat ce imi cine in minte, mai sunt avantaje si dezavantaje la ambele animale, dar am enumerat doar cateva.
Parerea mea este ca hamsterul ar fi un animalut mai bun.Este mai micut si nu mananca exagerat de mult, deci economisesti bani si spatiu.Este intretinut foarte usor:poti sa-i iei o cusca mica si sa-i pui niste rumegus. Poate fi hranit cu mancare de hamsteri sau orice altceva(seminte,porumb,fructe,etc.). Ce trebuie sa ti minte este ca nu are voie ciocolata, dulciuri sau citrice(portocala, lamaie, mandarine, etc.)Hamsterii pot sa bea apa far nici o problema(chiar daca unii spun ca nu-i adevarat)! Parerea mea este ca hamsterii sunt animale mai bune, dar este alegerea ta Bafta! Sper ca te-am ajutat.
Eu as zice porcusorul de guineea, deoarece, pe langa hamsteri ei au o durata de viata mai lunga si se intretin usor.
Si binenteles sunt mai draguti.
Eu am avut si hamster iar acum am un porcusor de guineea. Sincer sa fiu hamsterul este foarte usor de intretinut. Nu se supara daca uiti sa il hranesti sau sa ii faci curat( al meu era hamster pitic). Porcusorului de guineea tb sa ii faci curat din 3 in 3 zile, daca nu ii dai mancare chitaie incontinuu si are nevoie de foarte mult spatiu
Buna... In momentul de fata am 4 porcusori si
am o vecina care are doi hamsteri. Acum ceva vreme chiar eram dispus sa imi dau porcusorii pe hamsteri insa am aflat niste lucruri interesante:
1)hamsterii, desi sunt mai energici sunt mai mici si nu poti sa te joci cu ei..doar sai privesti insa porcusorii fiind mai maricei sunt usor de luat in brate, de mangaiat, si de multe alte lucrui.
2) desi hamsterii mananca mai putin sunt mai pretentiosi si le trebuie hrana foarte varierata. Porcusorii in schimb, chiar daca mananca mai mult nu sunt foarte pretentiosi doar ca hrana se va mai schimba odata la un timp pentru ca porcusorul sa se obisnuiasca cu mai multe mancaruri.
3) deoarece hamsterii sunt mai tacuti ei nu pot spune ce vor sau sasi arate sentimentele, in schimb porcusorii sunt mai sociabili si isi exprima sentimentele in diferite moduri, de exemplu, bucuria si-o exprima printr-un salt numit popcorning
4) Daca te-ai gandit ca vrei sa ai si pui, te anunt ca cei ai porcusorilor se vor naste mult mai evoluati: cu blana, ochi si va putea deja saearga si sa se joace. In schimb ai hamsterilor se vor naste fara ochi si blana (care bor aparea in aprox. o luna)
5) pe langa faptul ca mai sunt si mici, hamsterii sunt foarte sensibili in timp ce se joaca. Porcusorii insa sunt mai maricei si solizi si nu se lovesc repede deci nu prea sunt dispusi la accidente...
Aceasta a fost parerea mea... Sper ca te-am ajutat
Daca tii un porc de guineea de gen masculin cu unul de gen feminin conteaza?
annuti întreabă:
sweet moon întreabă: