Buna Mimi! Hamsterii nu se spala numai daca s-au murdarie de o substanta toxica! Hamsterii se spala singuri! Talasul se spala odata pe saptamana, dar este recomandat ca zilnic sa se curete locul unde isi face treburile. Daca cusca hamsterului tau miroase urat uite ce trebuie sa faci:
Cum îndepărtezi mirosul neplăcut
După o zi obositoare la muncă, ajungi în sfârșit acasă, cu gândul la o binemeritată relaxare. Dar când intri pe ușă, simți din plin mirosul ce vine dinspre cușca hamsterului.
Acest lucru poate fi foarte frustrant, dar tot ce ai de făcut este să acorzi mai mult timp și atenție căsuței hamsterului. Citește în continuare ce trebuie să faci pentru a deține o cușcă fără miros urât.
În principal, mirosul urât poate proveni din cauza cuștii, a mâncării, a excrementelor, sau chiar a hamsterului. Acestea sunt cele patru motive din cauza cărora poate apare mirosul neplăcut, dar nu este greu să rezolvi această problemă. Cumpărând un material absorbant din cărbune, poți pune capăt acestei neplăceri. Totuși, cea mai bună metodă pentru a identifica problema este ca mai întâi să inspectezi cușca.
Mirosul poate proveni din cauza alimentelor vechi. Hamsterii au nevoie de hrană și apă proaspătă, în fiecare zi. După ce ai înlăturat alimentele veci din castron, trebuie să cureți și castronul. Acesta trebuie spălat cu detergent, după care trebuie clătit bine cu apă. Vasul respectiv trebuie uscat, înainte de introducerea produselor alimentare în el. Apa trebuie de asemenea controlată, picurătorul trebuie să fie curat și apa schimbată zilnic. Dacă ai făcut aceste lucruri şi mirosul urât persistă, el ar putea fi cauzat de altceva.
Odată ce ai luat hamsterul din magazin şi l-ai adus acasă, va trebui să identifici locul unde acesta face caca. Hamsterii fac caca de obicei în aceeaşi zonă. Când este tânăr, hamsterul poate fi chiar învățat să facă în același loc. Tot ce ai de făcut este să găsești locul respectiv, și să pui acolo o cutie. Cutia trebuie curățată ori de câte ori se murdărește.
Dacă mirosul nu provine de la excrementele hamsterului, trebuie examinată cuşca şi hamsterul în sine. Cușca nu trebuie să aibă un miros neplăcut, dacă este curățată în fiecare săptămână. Așternutul murdar trebuie înlocuit zilnic. Se poate întâmpla ca mâncarea și apa să fie împrăștiată peste talaș. Dacă observi acest lucru, talașul îmbibat cu apă și mâncare trebuie îndepărtat imediat și înlocuit cu altul nou. Acest lucru ar trebui să devină deja o parte din rutina ta de îngrijire zilnică. Săptămânal, va trebui să scoți afară hamsterul și să cureți integral întreaga cușcă.
În cazul în care cuşca sau hamsterul emană un miros neplăcut, soluţia ideală este folosirea unui produs din cărbune ce absoarbe mirosul, care poate fi achiziţionat de la magazinele pentru animalele de companie. Acest produs este de obicei eficient pentru o perioadă de patru luni şi se integrează natural în mediul hamsterului, îndepărtând mirosul.
Trebuie să îți intre în obicei să-i dai zilnic hamsterului mâncare și apă proaspătă. Așternutul murdar și excrementele trebuie îndepărtate de îndată ce le observi, și trebuie să cumperi un produs ce absoarbe mirosul neplăcut. Tot ce ai nevoie pentru a avea o căsuța de hamster ce nu miroase este ceva efort, timp, și o mică sumă de bani.
Uite cum speli un hamster:
Camera ta miroase urât din cauza cuștii hamsterului? Dacă nu cușca este sursa mirosului, ci însuși hamsterul, aici găsești câteva sfaturi despre ce trebuie să faci.
În primul rând trebuie să înțelegi că hamsterii nu au niciodată nevoie de baie, pentru că sunt animale foarte curate și se spală singuri. Riscul este foarte mare în momentul când acesta ia contact cu apa, deoarece poate răci foarte ușor, și poate face pneumonie care să ducă la moartea hamsterului. Blana conține un ulei ce poate fi îndepărtat prin contactul cu apa, ceea ce va dăuna hamsterului. Singurele cazuri când este necesar să-i faci baie, sunt murdăriri extreme cu diferite substanțe toxice, lipicioase și urât mirositoare, lucru ce se poate întâmpla doar dacă nu ai avut grijă de hamster și i-ai dat drumul într-un mediu impropriu. Chiar și în aceste cazuri, nu trebuie să-i faci baie hamsterului decât dacă aceste substanțe îi fac rău când se spală singur, încercând să scape de ele (de exemplu murdărirea cu antigel pentru mașină).
Dacă substanța cu care s-a murdărit hamsterul nu îi amenință viața, o baie de nisip este suficientă. Trebuie să cumperi nisip pentru chinchilla (nisip, nu praf, care poate cauza probleme respiratorii) si să pui puțin într-un castron. Dacă nisipul este un element oferit zilnic hamsterului, acesta trebuie verificat zilnic, pentru că hamsterul îl poate folosi pentru a face pipi în el. În eventualitatea în care hamsterul este murdar cu o substanță lipicioasă sau toxică, încearcă orice alte metode pentru a o îndepărta, înainte de a trece la măsura extremă, și anume îmbăierea. De exemplu blana poate fi tăiată cu o foarfecă, dacă hamsterul s-a lipit cu gumă de mestecat.
Dacă este absolut necesar să-i faci baie, fă acest lucru într-o zi călduroasă, sau asigură-te că este destul de cald în cameră, deoarece hamsterii sunt foarte sensibili la răceli. Ia un castron și umple-l cu 3-5 cm de apă încălzită. Udă hamsterul puțin cu apă, având grijă să nu-l uzi pe față. Dacă apa singură nu îndepărtează murdăria, poți folosi o cantitate foarte mică de șampon pentru bebeluși. Fii în continuare foarte atent la față și la ochi. Ia pe urmă hamsterul și pune-l pe un prosop, tamponându-l ușor pentru a-l usca. Poți avea nevoie de ajutorul unei alte persoane, dacă hamsterul tău este mai agitat. Nu folosi în nici un caz uscătorul de păr. Nu pune hamsterul înapoi în cușcă decât în momentul când este complet uscat. La sfârșit oferă-i ceva bun de mâncare și lasă-l în cușcă să doarmă.
Este mult mai bine să previi murdărirea cu asemenea substanțe, prin măsuri foarte simple. Nu lăsa hamsterul lângă substanțe toxice. Nu îl lăsa să alerge prin garaj. Viața este ciudată și lucrurile neplăcute pot apare oricum, dar bunul-simț al fiecăruia poate preveni unele din ele.
Papa! Sper ca te-am ajutat! Sa ai o zi faina!
Multumesc foarte foarte mult! m-ai ajutat! (am 12 ani si mi-am cumparat hamsterul alaltaieri) Multumesc
Cuplacere, pentru asta e TPU! eU ITI MULTUMESC PENTRU fundita! Eu am 11 ani si am 3 hamsteri ( tata, mama si puiul). Daca vrei intra pe www.magazinul-cu-hamsteri.ro si fa-ti cont acolo. Sunt multe informatii despre hamsteri si e si un forum si la comunitate poti sa-ti pui hamsterul tau.
Chiar acum i-am pus hartie igienica anmalului meu si o roade (eu i-am pus-o pe post de pat da?!) ce sa fac bianca mihaela?
Si eu le pun servetele in casuta dar am cumparat vata speciala pentru hamsteri. Ti-am vazut contul de pe magazinul cu hamsteri, vad ca ti-ai facut. Poti sa postezi ceva pe forum, daca vrei. Bianca. Mihaela sunt eu.
Hamsterul se mai spala cu pudra speciala de la pet shop cand are o blana un pic uda (murdara) poti da cu pudra (sampon praf) HAMSTERUL NU TREBUIE SA ATINGA APA PE PIELE! deoarece se poate imbolnavi si poate murii. Talajul vara se schimba cel putin odata la 2 zile la fel si apa.
De fapt se spala dar nu cu apa cea mai mare prostie este sa pui apa pe hamster deoarece raceste si poate muri in cele mai rele cazuri de fapt ei se spala cu un sampon praf numit si pudra.Insa daca este murdar si nu iese cu samponul praf ia un pic de fata udo si pune o picatura de detergent pe hamster apoi da cu vata uda peste corpul hamsterului.Atentie sa nu atinga oci sau zona capului! Cat depre cusca hamsterului nu se spala numai cu apa deoarece nu ia toate baceriile si mirosurile neplacute trebuie sa cumperi de la magazin un dezinfectant special cu care se iau toate bacteriile alunga mirosurile neplacute si in special lasa o cusca curata.
Nu se stie la cat se spala.Cand simt nevoia. Talasul se schimba o data pe saptamana cand e bine sa ii spelei si jucariile
anonim_4396 întreabă: