| Alllllexandra a întrebat:

Heei. Iubitorii de caini va rog sa cititi. Pe langa blocul in care locuiesc eu sunt foarte multi caini vagabonzi. Eu si cativa vecini ii hranim si le asiguram apa constant. Unul..este mare si maro si zici ca e coiot arata foarte infricosator si obisnuiam sa fug de el si el cand vedeam ca nu vreau sa ma apropii de el (nimeni nu il atingea de frica) plangea...adica scartaia. Si intr'o zi cand am fost sa le pun apa, el a venit la mine cu capul in jos, parea fricos si am pus mana pe el si de atunci parca m'a facut a lui, gen nu lasa alti caini sa se apropie de mine(asa face si unul mare si roscat). Mereu sunt gelosi. Cel maro mereu vine si imi dezleaga sireturile ca sa il bag in seamalaughing dar cand ma pun sa il mangai...incepe sa planga, se alinte gen se tavaleste dar in acelasi timp plange. Si cand ma ridic sa plec se uita la mine cu o privire fix si inceteaza cu plansul. Dar daca nu il bag in seama iar plange. De ce credeti ca plange atunci cand il alint? Oare incearca sa imi spuna ca sufera de ceva?

28 răspunsuri:
| HeleneIris200 a răspuns:

Poate incearca sa iti spuna ca el e singurul caine care nu se simte iubit din cauza infatisarii sale, sfatul meu e sa ii oferi dragoste neconditionat!

| T0T a răspuns:

Și se mai plânge lumea că îi mușcă câinii. E normal să fie blânzi cu voi că îi hrăniți dar restul lumii are de suferit.

| neutrino a răspuns:

El asa se bucura, aratandu-ti ca te place si ca are nevoie de tine.

| Alllllexandra explică (pentru T0T):

Cainii niciodata nu sunt agresivi degeaba. Sunt agresivi si cu frica de oameni pentru ca in trecut candva, au fost loviti de un OM. Deci daca oamenii nu ar mai fi asa de PROSTI as spune, ca trebuie sa fii prost sa dai intr'un caine ca iti place, atunci cainii nu ar musca pe nimeni. E vina oamenilor aici. Ei sunt animalele.

| RainmakerX a răspuns (pentru Alllllexandra):

Buna Alexandra! Eu unul am 2 caini acasa,un Shih-Tzu si un maidanez pe care l-am salvat de la moarte atunci cand era doar un pui *mama l-a salvat* si tin foarte mult la ei dar tin sa te anunt ca si eu am aceeasi parere ca si GreyN. Hai sa-ti explic. In primul rand apreciez faptul ca ai un suflet mare si ca iti pare rau de animale,le ajuti, felicitari,este bine sa vezi ca exista si oameni carora le pasa pe lumea asta! Eu unul cred ca vrea sa te induioseze, cine stie, poate ca te considera stapana lui si ar vrea sa fii stapana lui adevarata (sa-l adopti oarecum) Stiu ca stai la bloc.

Acum sa-ti spun si de ce nu sunt de acord cu asa ceva.
Eu unul sunt de parere ca acei caini maidanezi sunt bestii fara suflet, nu sunt precum catelusii nostri de companie mult iubiti. Oamenii sunt rai cu ei si ei sunt rai la randul lor cu oamenii.
Crede-ma, stiu ce zic atunci cand spun ca "Urasc caini maidanezi" Nu am nimic cu cei de companie, chiar imi plac foarte mult dar atunci cand eram mic, prin clasa a 5-a cam asa, intr-o zi ploioasa, cand veneam de la scoala (pe la 17, era toamna deci era un pic intuneric, asta si pentru ca era innorat) In fine.Veneam acasa printre niste blocuri cand s-au dat la mine vreo 4-5 caini. Eu m-am dat in spate incetul cu incetul, ei se apropiau, eram speriat...Era aproape intuneric si eram oarecum singur. 2, cei mai mari dintre ei au sarit oarecum pe mine,m-au atins si am tipat. Nu au apucat sa ma muste. Doar am fost zgariat un pic,atat dar asta nu pentru ca acei caini ar fi avut un suflet ci pentru ca am tipat si un batranel ce statea la o casa din apropiere m-a auzit si a iesit imediat din curte. I-a alungat cu bastonul. Si acum il vad pe acel batranel si imi aduc aminte ca fara el, pe ploaie,seara...cel mai probabil as fi fost facut zob de acei caini. Am venit acasa ud,zgariat si mai ales speriat. De atunci am inceput sa-i urasc. A fost noroc pur! E vina oamenilor, da, este vina lor dar ce vina au copiii care sunt muscati? Ce vina am avut eu atunci? Evident, este vina mea ca am luat-o pe scurtatura printre blocuri intrucat ploua.
De asta ii urasc dar numai pe cei maidanezi. Nu este vina lor ca devin bestii. Este vina oamenilor ca ii trateaza asa dar totusi.

Ce s-a intamplat dupa cu acei caini? Pai a trecut o saptamana de la acest "incident" minor.Un batranel in baston se plimba pe acolo in miezul zilei. Cainii probabil ca l-au vazut cu baston si l-au atacat crezand ca este arma sau ceva de genul. (Poate ca si ei au fost batuti mai demult cu un baston, cine stie?)
In fine. Batranelul acela era cat pe ce sa fie omorat. A fost muscat de multe ori. Peste 1-2 zile au venit hingherii si au ucis acei caini.
Foarte multa lume se plansese de atacurile lor. Erau cainii unei "babe cu suflet" care le dadea de mancare.Ei aveau apa, mancare si stateau pe acolo.

Acum cine a gresit? Alexandra, nu vreau sa jignesc pe nimeni, eu unul tin mult la cainii mei insa doar la ei! Cel mai bine s-ar face adaposturi ca sa ia cainii maidanezi care nu sunt agresivi si de restul ar scapa ei cumva cu timpul.
Asta este parerea mea. Sper ca nu am jignit pe nimeni.
Succes!

Deci acel caine te iubeste si vrea sa fii mai apropiata de el, te considera stapana lui, eu unul asta cred.

| T0T a răspuns (pentru Alllllexandra):

Vai de capul tău laughing Ești una dintre obsedatele alea de câini, dar te înșeli. Nu mai generaliza când spui "omul" căci copiii ăia mici sau bătrânii omorâți de javre nu cred că au vreo vină. Și mulți câini ori turbează ori la bătrânețe devin agresivi și asta fără să dai tu în ei.

| doreal a răspuns:

Nu inteleg de ce ii hranesti. Mai bine le cauti o casa, sau pur si simplu chemi hingherii sa ii ia. Daca sare pe cineva sa ii muste?

| Alllllexandra explică (pentru RainmakerX):

Eu nu am intalnit astfel de caini vagabonzi, adica agresivi inca si nici nu vreau...Cei de aici nu sunt agresivi cu nimeni, sunt doar fricosi si stau in treaba lor. Si da, sunt extrem de acord, ar trebui sa se infiinteze mai multe adaposturi, de exemplu la mine in oras sau in orasele din apropiere nu e niciunul...E doar la Timisoara unul din cate stiu, la Bucuresti..in orasele mai mari.

| Alllllexandra explică (pentru doreal):

Daca chem hinghierii, o sa ii omoare, nu pot sa le caut o casa pentru ca nu cunosc pe nimeni care sa ii vrea. Nu sunt caini agresivi, sunt ca niste puiuti care tanjesc dupa dragoste, cei mari in special. Si nu pot sa dorm noaptea stiind ca ei nu au ce sa manance sau ce sa bea. Deaia ii hranesc.

IN PRIMUL RAND cainii nu devin agresivi nici la batranete FARA MOTIV si TURBAREA spre lamurirea ta este o boala: rabia canina. Este adevarat ca cei agresivi ar trebui luati in adaposturi unde nu pot sa raneasca oamenii. Dar cei de AICI nu ar rani nicio musca, le e frica de toata lumea, intelegi? Nu e ca si cum eu le dau de mancare si sunt blanzi cu mine si pe altii ii musca din rautate. NU E ASA. Se stie demult ca cel mai bun prieten al omului este cainele, care iubeste neconditionat, nu poate sa te minta, ce sa mai zic? SI NU POT SA JOACE TEATRU SI MAI ALES NU MUSCA FARA MOTIV.

| doreal a răspuns (pentru Alllllexandra):

Te inteleg, dar nu crezi ca si ei sufera daca nu au o casa? Sunt nespalati, neingrijti. Ar fi super sa ii poti da cuiva, dar uite ca nu tuturor le plac maidanezii :/, doar catei de rasa.

| Alllllexandra explică (pentru doreal):

Faza e ca unii cred ca sunt de rasa..adica unul seamana cu un bichon (am un bichon acasa), altul e mare, roscat si frumos, nu cred ca are mai mult de 2 ani si seamana cu o vulpe mare. Sunt frumosi toti...dar orasul meu e unul mic si nu stiu....Adica as fi dispusa sa ii spal, sa ii fac frumosi daca as stii ca cineva vrea sa ii adopte. Pe unul dintre ei sau nah.

Ba mulți mușcă fără motiv și câinii devin majoritatea agresivi. Nu ai auzit de cazul în care câinii și-au omorât propriul stăpân? Nu știi nimic despre câini, ești doar obsedată de ei. Copilul ăla mic sau bătrâna aia care au fost omorâți de câini erau răi și de aia i-a omorât nu? Și eu treceam odată pe lângă un bloc s-au repezit vreo 10 câini la mine, câini hrăniți de la ăia de la blocuri. Sau când treceam cu un prieten și vin niște câini, și ăla ia o piatră să dea să fugă și după iese unul la geam și comentează și normal că prietenul ăla al meu s-a enervat și i-a spus că sunt agresivi și că nu ar trebui hrăniți. Tu nu știu pe ce lume ești.

| RainmakerX a răspuns (pentru Alllllexandra):

E bine daca nu sunt agresivi cu nimeni.
Da, ar trebui... O seara placuta in continuare!

| Alllllexandra explică (pentru RainmakerX):

La fel happy

| Kenya a răspuns:

Cauta atentie saracul, duce lipsa din cauza ca oamenii sunt rai cu el pentru cum arata. Si mai vor si sa ii omoare romanii cand ei sunt asa blanzi si nimeni nu face nimic, nu le ofera un adapost, doar un loc mic. Bataie de joc in Romania.

Nu, nu i'a omorat pe batrana si pe copilul ala pentru ca au facut ei ceva gresit, ci din cauza oamenilor in general, altii i'au batut si acum cand vad un om sar direct. SUNT AGRESIVI TOT DIN CAUZA OAMENILOR CAINII PE CARE I'AI INTALNIT TU. Cum adica nu ar trebui hraniti? Hai sa iti dau un exemplu ca altfel nu vrei sa intelegi si vreau sa cred ca esti cu mintea deschisa. Sa zicem ca tu ai fost un copil maltratat de mic, sau violat doamne feri, de atat de multe ori incat ai trecut peste stagiul cu frica si ai in cap numai ura si cand vezi un om care tu crezi ca te'ar putea bate sau viola nu mai gandesti. Pur si simplu inebunesti si vrei sa eviti cu orice lucru sa nu mai suferi cum ai suferit, chiar daca asta inseamna sa omori persoana respectiva. Exact asa se intampla si cu cainii. Exact la fel. Ti'ar placea ca dupa ce ai suferit atata ramanand traumatizat si plin de ura nici macar mancare sa mai primesti? Sa mori de foame singur plin de ura fara pic de dragoste? Ti'ar placea ma? Ca te dai atata stiutor. Eu nu stiu pe ce lume sunt? Tu stii doar ca acei caini pe care i'ai intalnit sunt agresivi, nu stii DE CE si sincer mi se pare ca te doare undeva. Te intereseaza doar ca sunt agresivi. Dar daca ar fi un om extrem de agresiv, nu te'ai intreba ce are? Gen de ce sare la bataie sau na? Ba da. Asa ca scuteste'ma te rog FRUMOS de negativismele tale. Eu nu neg ca, intr'adevar, cainii scapa de sub control si ar trebui culesi de pe strazi. Dar niciodata nu ar trebui sa li se nege dreptul la viata, la mancare, la apa ca si ei au un suflet mai, si ei sunt ca tine, e dovedit stiintific ca au sentimente. Te pup si sper sa nu mai gandesti asa, si ei au drepturi.

| Alllllexandra explică (pentru Kenya):

Exact....Cand am vazut legea aia data de cheliosul ala care obisnuia sa ne fie presedinte : "cainii maidanezi trebuie eutanasiati" am zis ca invat sa comit crima de prost.

Mă pe acei câini nu i-a maltratat nimeni de care vorbești și am vorbit eu. Generalizezi într-un mod prostesc și văd că ești cam cu părerile și obsesiile astea bătute în cuie. Degeaba vorbesc că tot pe a ta o ții și nu pricepi și nu ești deschisă să vezi fapturile cum stau ele de fapt. Eu nu zic că nu au drepturi la viață dar cel mai bine e să fie toți culeși ca în țările civilizate. Nu cred că din punctul tău de vedere țările dezvoltate unde nu vei vedea un câine neînsoțit pe stradă au conducători închiși la minte sau ai tu o problemă, nu știu. Mie mi se pare foarte aiurea cum încerci să găsești vina doar la om, nu și la câine deși nu numai omul e de vină, dar asta vezi doar tu și alți obsedați de câini.

Exact asta vreau si eu omule, ce ai? Doamne! Vreau sa fie culesi de pe strazi ca in America de exemplu, sau Italia, unde nu vezi caini vagabonzi. VREAU ASTA, dar in Romania rar! Nu sunt inchisa la minte, dar mi se pare logic un lucru: cum un om nu devine agresiv degeaba, asa nici un caine.

Ba devine, te asigur de asta.

E posibil. Ma rog

| Liviu a răspuns:

Lume terminata pe viata. Fatuca, numai hrani caini din fata blocului.Si eu iubesc caini, chiar foarte mult.Insa nu aia ai niamnui.Aia trebuie eutanasiati.Si eu am certuri cu vecini terminati care hranesc pisicile/caini vagabonzi.Le-am zis sa ii ia in casa, nu ca ei ii tine in fata scari.Pai hraniti bine fratilor sa se inmulteasca, si sa va umple de purici, asa se inmultesc caini, ca dau peste oameni milosi care le da de mancare. Pisicile la fel, mi s-a intamplat o data sa vina o pisica sa se frece de mine de parca era o nimfomana in calduri.I-am zis o data zat, de 2 ori, de 3 ori, Pai mi-a venit draci si am lovit-o usor cu picioru sa plece sa ma lase in pace.Voi ganditi? Hraniti animalele salbatice?(Da sunt salbatice daca nu primesc dragoste, si nu sunt mangaiate, devin salbatice pentru ca toti le gonesc, toti le insulta etc.)Si sa nu iti fie mare mirarea cand o sa te muste pe tine sau pe unu din apropiati tai happy

| Alllllexandra explică (pentru Liviu):

Esti mai prost decat noaptea si nici nu am de gand sa imi irosesc timpul cu tine. Oamenii ca tine imput efectiv Romania. Impusca'te

| Liviu a răspuns (pentru Alllllexandra):

Oameni ca mine imput Romania, oameni ca TINE o distrug, esti capiata? Esti terminata pe viata? Du-te in oricare alta tara sa vezi daca sunt caini vagabonzi, sau pisici vagabone.In alte tari nu exista oameni ca tine asa crescuti cu conceptile astea prostesti. Fatuco, in alte tari nu sunt caini cum sunt in romania.Am impresia ca esti crescuta la tarus. Iubesti caini? Bun si eu iubesc.Dar nu imi permit sa tin unu in apartament, am unu la tara care atunci cand ajung pe acolo, il mangai, si il alint.Dar atat nimic mai mult nu ma apuc sa hranesc caini vagabonzi.Gandeste logic, iti cer prea mult? Esti cazuta'n cap cumva? Cum sa hranesti caini vagabonzi? E ca si cum te-ai duce in padure si ai hrani uris ca deh, iti plac animalele.Cum ti-ar conveni sa te duci la o prietena/ruda/iubit/amant in fata blocului, si sa vezi 2 3 caini pe acolo la care vecini le dau de mancare, si incepe sa te latre, si te musca, iti convine? pai nu iti vine sa le crapi capu la aia? Eu era sa fiu muscat de o japita de javra.Sa vezi cum urla terminata aia care il hranea, cica sa nu dau in el ca nu ma musca.Si ala mai avea putin si ma apuca de pantaloni.La nevoie ce sa fac? Am scos un papuc si am dat dupa el laughing stiu ca nu sunt sanatos, dar decat sa fiu muscat, mai bine sa raman fara papuc.

laughing ce ofticat esti. Sa dea domnul sa te tina viata pe tine flamand si nu numai de mancare, de tot ce se poate. Da dupa mentalitatea pe care o ai esti condamnat ceva. Fiecare primeste dupa cum ii e inima si a ta e de piatra.

| Liviu a răspuns (pentru Alllllexandra):

Inima de piatra...Aici nu mai nimerit, cat despre condamnat... sunt condamnat la suferinta vesnica happy din alte motive.Cat despre faptul ca unii oameni au inima de piatra, se stie.Insa motivele care iau facut sa aiba inima de piatra nu se stie.

Pai fii rece cu cel care te'a facut sa ai o inima asa bocna. Nu cu niste fiinte de care oamenii si'au batut deja destul joc.