Cred ca ar fi foarte bine sa il "dresezi" si ai putea sa ii aduci si mancare.Sunt sigura ca nu e un caine rau daca se comporta in felul asta.Cel mai probabil a avut un stapan si acum vrea atentie mai ales ca tu nu ai tipat la el si nu l-ai izgonit.Cred ca ar trebui sa te simti in pericol atunci cand incepe sa maraie la tine sau se fereste de tine incercand sa te evite (deoarece i-ar fi teama si atunci ar putea sa reactioneze agresiv).Cel mai bun sfat al meu este sa te imprietenesti cu el si chiar sa il adopti daca ai loc si resursele necesare.
Ia cu tine niste mancare. Nu ii va ataca pe cei care il hranesc.
E o idee bună. Împrieteneștete cu el, mângâie-l, adui câte ceva de mâncare dacă poți. Probabil că a fost, în trecut, câinele cuiva și simte lipsa afecțiunii umane.
Daca urca pe tine inseamna ca ii place mult de tine. Deja langa el nu mai esti in pericol. Nu ai de ce sa te temi.
Incepe cu comenzi simple si da-i o "rasplata" daca face cum ii ceri. Asa va invata sa te asculte. Exista niste biscuiti pentru caini si sunt buni pentru asa ceva.
Ar fii o idee foarte buna să îl dresezi încearcă să îi aduci nişte MÂNCARE şi Treats ca să îl dresezi mai uşor