| Milikiroko a întrebat:

Hei. Am descoperit un nou loc in orasul meu. Imi place sa merg acolo, insa exista un caine destul de mare. Am mers de vreo 2 ori si am observat ca era destul de prietenos. Ba chiar m-a lasat sa il mangai. Parea fericit cand vedea lume si se speria foarte usor la zgomote.
Sincer nu imi e frica de el, insa ultima data cand am fost acolo aproape ca nici nu m-a lasat sa plec. Se punea in fata mea, se invartea in jurul meu si chiar s-a ridicat in 2 labe si s-a urcat pe mine. Nu dadea semne ca vrea sa ma muste sau sa maraie. Părea fericit. Prea fericit! Abia am reusit sa plec. Nu am incercat nici o clipa sa ma rastesc la el sau sa tip, desi stiam ca se va speria. Nu stiu cum sa interpretez acest comportament pentru ca imi era oarecum frica sa nu dea din fericire in furie. Fiind un caine mare si vagabond nu stiam ce sa fac.
Vreau sa va intreb cand ar trebui sa ma simt in pericol fata de el? Comportamentul acesta a fost unul normal sau ar trebui sa stau departe?

Eu as vrea sa mai trec prin acel loc si ma gandeam la posibilitatea de a incerca sa il "dresez" putin. Adica macar sa nu se mai urce pe mine si sa ii castig increderea in asa fel incat sa nu ma atace. Credeti ca e o idee buna? Daca da cum as putea face asta?

Multumesc mult.

Răspuns Câştigător
| WhiteAngel552004 a răspuns:

Cred ca ar fi foarte bine sa il "dresezi" si ai putea sa ii aduci si mancare.Sunt sigura ca nu e un caine rau daca se comporta in felul asta.Cel mai probabil a avut un stapan si acum vrea atentie mai ales ca tu nu ai tipat la el si nu l-ai izgonit.Cred ca ar trebui sa te simti in pericol atunci cand incepe sa maraie la tine sau se fereste de tine incercand sa te evite (deoarece i-ar fi teama si atunci ar putea sa reactioneze agresiv).Cel mai bun sfat al meu este sa te imprietenesti cu el si chiar sa il adopti daca ai loc si resursele necesare. laughing

6 răspunsuri:
| mastadont a răspuns:

E o idee bună. Împrieteneștete cu el, mângâie-l, adui câte ceva de mâncare dacă poți. Probabil că a fost, în trecut, câinele cuiva și simte lipsa afecțiunii umane.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Ia cu tine niste mancare. Nu ii va ataca pe cei care il hranesc.

| Peridava a răspuns:

Daca urca pe tine inseamna ca ii place mult de tine. Deja langa el nu mai esti in pericol. Nu ai de ce sa te temi.
Incepe cu comenzi simple si da-i o "rasplata" daca face cum ii ceri. Asa va invata sa te asculte. Exista niste biscuiti pentru caini si sunt buni pentru asa ceva.

| iticiu a răspuns:

Ar fii o idee foarte buna să îl dresezi încearcă să îi aduci nişte MÂNCARE şi Treats ca să îl dresezi mai uşor

| Milikiroko explică (pentru mastadont):

Multumesc o sa tin cont.

| Milikiroko explică (pentru Peridava):

Mtumesc mult. M a ajutat.