Orice fiinta de pe planeta asta are un suflet, oricat de mica ar fi. Animalele au un suflet foarte mare deoarece se ataseaza de stapan si animalele sunt printre singurele fiinte pe care eu le consider prieteni adevarati. Animalele nu te,, injunghie" pe la spate ca un,, prieten"!
O zi buna!
Daca simt durerea si singuratatea asta inseamna ca au suflet . Daca nu ar avea suflet, nu ar mai fi. Daca sunteti crestini ciudati si nu ma credeti atunci ia ganditi logic : cand un om moare toti spun ca SUFLETUL lui s-a dus in Rai sau ceva, asa ca e mort. Concluzia: daca animalele nu ar avea suflet ar fi moarte. Este atat de greu sa gandesti?
Mda, e adevarat. Un caine absolut niciodata nu m-a tradat, dar toti prietenii mei m-au tradat, in afara de prietena mea cea mai buna. Asa ca mi-am facut selectie la prieteni si am mai multe prietene animale adevarate.
Si unde ai auzit tu sa existe animale in rai? In rai ajung doar oamenii pentru doar ei au suflet. Si oamenii au suflet pentru ei au constiinta cu care pot distinge binele de rau. ESTE CHIAR ATAT DE GREU SA GANDESTI?
Ma dar de unde stii tu ca doar oamenii ajung? Poti gandi in afara bibliei si a bisericii? Daca e sa credem ca poate chiar exista raiul atunci sigur ar fi si un loc pentru animale. Poate fi si reincarnare la animale. Si daca nu ar avea suflet nu ar trai. SI nu doar oamenii pot distinge binele de rau. E greu cu gandirea asta.
Si bacteriile si virusii si meduzele sunt vii-oare si ele au suflet?
Cum poti spune ca are suflet un animal care-si mananca puii? ieri am vazut la nat geo un doc care spunea ca din 10 pui de aligator doar unul ajunge la maturitate marea majoritate fiind mancati de aligatorii maturi. Daca nu simti compasiune pentru semenul tau nu poti avea suflet
Cred ca te referi la sentimente. Unele animale sau fiinte nu au creier, sunt adaptate la mediu si nu le trebuie, ele probabil nu au sentimente dar ziceam ca daca nu aveau suflet ar fi moarte. Caini am vazut ca ei plang, e imposibil. Si ceea ce imi zici tu este selectia naturala a animalelor. Si unii oameni sunt mai rau ca animalele, ei se omoara, am vazut la stiri fete mai mici de 17 ani care isi abandoneaza copiii nou-nascuti la ghene de gunoi, cum e asta? Au ele suflet? Noi ca eram preistorici si nu era tehnologie faceam la fel? Stramosii nostri se omorau intre ei si se purta ca animalele fiindca nu eram evoluati. Dar ma rog probabil ca animalele domesticite si oamenii au sentimentele mult mai dezvoltate.
Ok hai sa ne lamurim sufletul este un concept creat de crestinism pentru a diferentia oamenii de animale. De ce oare ar fi necesara aceasta diferentiere? Pt ca oamenii au fost creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu deci doar oamenii au suflet pentru ca doar ei seamana cu Dumnezeu. Daca spuneai in loc de suflet ca si animalele au aura nu doar oamenii eram perfect de acord dar folosind un termen crestin (suflet) nu pot sa-ti aduc decat argumente crestine.
Animalele cu suflet❤si le adorrrr)eu cred ca colega ta nu are suflet de spune asta...