| Doina_Muntean_1971 a întrebat:

Hei TPU am nevoie urgenttttttt! de raspuns..catelul meu face cachi in toata curtea si maine va veni nepotica me si l-am pus in lant..tot latra cat dureaza pana se acomodeaza l-am pus de ieri..nu il mai suportam..si daca i dau drumul tot face peste tot macar daca ar face intr-un singur loc:

1.cat dureaza pana se acomodeaza?

2.cum sail fac sa faca int-run singur loc?

Răspuns Câştigător
| MihaelaDart a răspuns:

Daca catelul tau a fost obisnuit sa fie liber, sansele tale sunt minore, nu va sta in 2-3 zile, ci poate dura la mai mult de o saptamana acomodarea lui in lant.
Niciodata un caine nu-si va face nevoile in acelasi loc, daca te deranjeaza atat de mult, ia o lopatica si pungute si strange treaba mare a lui, doar asa iti vei mentine curtea curata.
Iar a avea un caine, cat este mic trebuie sa-l dresezi. Cum?
Citeste in acest articol si iti vei da seama, trebuie sa ai multa rabdare pentru a-l invata orice ceea ce doresti : https://www.youtube.com/watch?v=9IplroOOkT0
http://www.cainele-meu.ro/dresajul-cainilor
http://www.adoptiicaini.ro/dresarea-cainlui-la-cusca/

10 răspunsuri:
| VlăsuțDutzu a răspuns:

Aceasta problema am avut-o si eu. Din pacate asas cățeii. Se acomodează intr-o săptămână sau mai mult. Bafta.

| NGheorghe a răspuns:

El nu se acomodează, trebuie sa îl comanzi tu, si el își da seama ce vrei dacă după ce executa te areți bucuroasa ( mulțumită).

| Doina_Muntean_1971 explică (pentru NGheorghe):

Cum sa fac asta

| NGheorghe a răspuns (pentru Doina_Muntean_1971):

In primul rând trebuie sa fi foarte calma adica sa nu te enervezi deloc, ii si foarte bine dacă nu vorbești deloc... dacă câinele tău este agitat atunci trebuie sa îl obosești ( îl iei la plimbare, il pui sa fuga, sa facă aport... adică ii ceri sa îți aducă un baț sau o minge pe care o arunci iar) si când câinele s-a calmat, s-a asezat si a deschis gura, pur si simplu ii pui lanțul, si dacă ceva nu ii place ii ceri sa stea liniștit. adică el te copiază, deci ii ceri sa stea ca tine liniștita si cu zâmbetul mare.
Chiar a postat Eleva ( cu litere grecești) un film---- ii complet greșit, acel dresor agita foarte mult câinele. era si normal sa nu mai între in cușca.
La câinele tău ii va fi bine abia atunci când știe ce are de făcut, trebuie sa aibă ocupație.
Mai bine caută Cezar Milan pe YouTube.

| Doina_Muntean_1971 explică (pentru NGheorghe):

Da si eu urmaresc de doi ani Cesar Milan..acum un an a fost im Bucuresti

oricum multumesc pentru sfat

| GHoST013 a răspuns:

Depinde, iti recomand o cusca din aia de metal, mare.
Depinde si de varsta cainelui e cam greu sa inveti un caine de 5 ani care a stat toata viata liber prin curte sa stea in lant acum. Procesul este unul treptat, trebuie sa il inveti putin cate putin nu brusc. Nu poti sa il legi acum si sa te astepti sa fie ok.

| Doina_Muntean_1971 explică (pentru GHoST013):

Are 7 luni stiu e mic dar de la ora 10 pana la 11 il las prin curte apoi il leg

| GHoST013 a răspuns (pentru Doina_Muntean_1971):

Da, asa trebuie. Putin cate putin dar sa nu te astepti sa invete pana maine poimaine ca sigur nu o sa se intample.

| Doina_Muntean_1971 explică (pentru GHoST013):

Mda...oricum de la 9 ani tot is interesata de viata animalelor..si ma descurc dar aici nu prea m-am descurcat