Dacă vrei să ai grijă de un animal, normal e mai întâi să te documentezi, să afli tot ce se poate despre particularitățile lui. Dacă accesai măcar o banală wikipedie, ai fi aflat că ceea ce ai făcut nu se face (cel care ți-a vândut animalul ți-a spus ceea ce ai vrut să auzi, doar ca să scape de el; binele patrupezilor era ultima lui grijă).
Femela, pe care o ai în grijă, este în mod evident agresivă cu masculul și dacă îi mai lași mult împreună, îl poate și omorî. Separă-i și ai grijă ca amândoi să aibă condiții de trai optime, nu o cușcă pitică, în care abia se pot mișca, fără chestii elimentare, ca nisip, căsuță, roată, apă...
Îți recomand separarea imediată celor doi și o documentare serioasă pe tema asta.
Sincer, am ras putin la asta .
Eu stiu, nu cred ca poti tu sa te bagi in relatia lor.
Daca nu se omoara, in timp, ei se vor imprieteni.
Te astepti sa faca puiuti din prima zi?
"Ea sarea mereu pe el". Dumnezeule, indrazneata mai e.
Aparent, femela a facut deja primul pas. Timpul va rezolva problema de la sine. Totusi, daca se bat si-si fac rani, desparte-i.
Poate se joaca. Cat timp nu-l raneste cu adevarat, nu cred ca e o problema. Abia se cunosc si dureaza ceva pana se acomodeaza.
Nu a fost doar impresia ta că se bat, chiar se băteau și dacă ții câtuși de puțin la fiecare dintre ei, separă-i, până nu s-a ajuns la răni grave! Hamsterii sunt animale solitare și doar în cazuri excepționale, extrem de rare, pot coabita cu un alt hamster pe termen îndelungat, ceea ce în cazul tău, este evident, nu e cazul. Nu îi chinui, separă-i, că merită și ei, săracii, o viață liniștită!
MAIA18 întreabă: