| BlackX0 a întrebat:

Eu am 2 pisici (motan si fata, nu stiu daca ajuta genul, dar in fine) si as vrea sa cumpar un catelus de ciobanesc belgian tervueren. Aveti idee daca vor aparea probleme intre ei? Eu stau la curte, iar gradina mea este foarte spatioasa, dar mi-e frica sa nu pateasca ceva pisicile cand va creste catelul. Il pot dresa eu personal. Aveti idee daca il pot dresa sa se obisnuiasca cu ele? Este aceasta o rasa care se comporta bine cu alte animale?

Răspuns Câştigător
| JackR a răspuns:

Problema este sa dresezi intai pisicile! De obicei (mai ales daca le ai de mai multa vreme) sunt foarte grijulii cu "teritoriul" lor si orice nou-venit este respins. Un catelus, fie el si Ciobanesc Tervueren (superba rasa!), este victima sigura!

2 răspunsuri:
| BlackX0 explică (pentru JackR):

Destul de probabil, insa de multe ori la noi in curte vin si alte pisici, iar ale mele chiar se inteleg foarte bine. Nu se bat, ba din contra se joaca impreuna cu "intrusii". Ma gandesc ca poate vor fi mai tolerante cu catelusul sau poate doar se vor ignora reciproc. Iti multumesc oricum pentru sfat!

| JackR a răspuns (pentru BlackX0):

Este posibil, nu am zis ca nu! Poti incerca sa ii faci pe toti (pisici si catel) sa "socializeze". Daca pisicile il accepta fara "scandal", atunci nu o sa ai probleme cand va creste cainele, pentru ca le va considera "membre ale familiei". Bafta si bucura-te de catel!