Întrebare recomandată | joaxenul a întrebat:

Heii TPU am un cal e al bunicului meu imi plac mult caii si as vrea sa ma imprietenesc cu el doar ca el de cate ori ma vede parca ar vrea sa ma omoare laughing totusi eu vreau sa il invat cu mine si chiar sa merg calare cu el imi puteti da un sfat cum sa il imblanzesc? FUNDAbig grin

5 răspunsuri:
| WeeDucation a răspuns:

Pai ca sa te imprieteniesti cu el,te duci langa el,cu un mar, sau un morcov, vorbesti cu el (stiu ca pare ciudat) happy dar asa se face. Astepti cateva zile, poate chiar saptamani inainte sa il calaresti. Stai mai mult timp cu el, si dupa il poti calari. Funda? big grin

| Serree a răspuns:

E greu sa prinzi increderea animalului,mai ales cailor care sunt niste animale exceptionale. Nu te apropia prea mult de el. Incearca sa-i dai niste zahar ( cuburi ), mar, vorbeste, stai mai mult timp cu el, arata-i ca nu vrei sa ii faci nimic. Imprietenestete cu el asa ii prinzi increderea.

| Skyglory95 a răspuns:

Si eu am avut cal! eu vorbeam cu ea mereu, ma jucam, o mangaiam, o tesalam si ma jucam cu ea cand era legata la iesle! dupa ce m-am imprietenit cu ea am inceput sa pun hamu pe ea si ca sa nu ma tranteasca jos cand o calaream, o calaream cand era intre ulubele la caruta ca sa nu poata sa se tranteasca peste mine! in aproximativ 1 an am reusit sa o imblanzesc de tot! calul are nevoie de atentie nu de bici! parerea mea e ca 1 an nu e o perioada asa de mare in care sa capeti increderea unui cal mare deja, care poate a mancat o gramada de bataie de la oamenii care l-au avut inainte! insa daca te vei implica mai mult in ingrijirea lui poti spera la o prietenie cu acest cal, si sa te lase sa mergi calare pe el! calul este un animal care necesita atentie multa!

| joaxenul explică (pentru Skyglory95):

Intamplarea asta m-a emotionat big grin cand eram mic bunicul meu avea alt cal cu care eram cel mai bun prieten la fel bunicul meu ma punea pe el cand era la caruta il pupam il imbratisam si l-am iubit enorm aveam o relatie foarte buna cu el pana cand a murit am suferit mult dar acum incerc sa repet experienta cu calul acesta

| Skyglory95 a răspuns (pentru WeeDucation):

Daca ar merge la toti caii sa te duci cu un mar sau morcov nu ar mai fii cai salbaticitongue scuze ca te contrazic dar e mult de munca pana inveti un cal sa stea la calarie! cateva zile sau saptamani cum ai spus e valabil doar la manz, insa sa il poti calari e nevoie de cel putin un an...