| Lussy2 a întrebat:

Het TPU peste cateva zile imi cumpar bichon blognese de 7 saptamani si am catev aintrebari:
1.De cate ori pe zi sa ii dau mancare?
2.E adecvat sa il dresez sa faca in nisip la varsta asta?
3.Ce mancare sa ii dau?
4.Cam de cate ori trebuie sa il plimb pe zi?
Am cautat pe internet dar nu am gasit ceea ce cautam. Multumesc pentru orice raspuns folositor.

1 răspuns:
| RedNose a răspuns:

Dupa parerea mea, un pui e bine sa-l iei pe la 8 sapt(2 luni), e mai bine sa stea mai mult cu mama lui.

1. Articol creat de mine:

ALIMENTATIE:
-doar hrana superpremium(acana,orijen, belcando), daca nu ai buget mare poti cumpara BOSCH, o hrana premium, dar buna. PEDIGREE este cea mai proasta hrana pentru caini.
-e bine macar pana pe la 6 luni sa ii dai hrana superpremium, sa aiba un start bun, apoi poti sa treci pe BOSCH, chow-chow(hrana premium)
-pentru o crestere frumoasa e bine sa combini boabele pentru caini cu mancare gatita
-mancarea gatita poate fi: orez/arpacas(fiert) cu legume (morcov, radacini de telina, patrunjel, pastarnac, sfecla rosie, ardei capia, ardei gras etc) si carne pui(nu exces)/vita(cea mai buna)/curcan/cal, organe (vita cele mai bune); supa cu legume si carne/organe.
-schema de mese recomandate in functie de luni:
pui caine 2-3 luni = 4-5 mese pe zi
pui caine 4-5 luni = 3-4 mese pe zi
pui caine 5-6 luni = 3 mese pe zi
pui peste 6 luni = 3 mese pe zi
adulti = 2 – 1 mese pe zi,

-cum ai putea combina boabele cu mancarea gatita: de ex la 2 luni un catel primeste cam 4 mese poti la 2 mese sa primeasca mancare gatita iar la celelalte 2 boabe sau 3 mese mancare gatita si 1 boabe sau invers, asta doar tu hotarasti(sa nu-i pui in mancarea gatita boabe, separat fiecare)

2. Nu am mai auzit ca un caine sa faca la nisip, doar pisicile fac in nisip, normal un caine e invatat sa faca afara.

Il poti invata sa faca intr-un anumit loc, dar s-ar putea sa mai scape uneori pana va mai crete si va putea sa se abtina.

3. Gasesti la raspunsul de la intrebarea 1

4. Pai bichon-ul nu e un caine care trebuie scos mult afara,nu e un caine activ. Ii ajunde cam o ora pe zi,dar cred ca iar face bine miscarea,asa ca daca ai timp poti sa-l scoti si mai mult,pana la urma urmei cum la noi e sanatos sa faci sport asa e si la ei, dar ai grija as nu-l fortezi(alergat, inot, etc), mai ales cand e mic.