Buna,si eu am un bichon maltez tot mascul...are 5 luni... Uite niste lucruri elemantare pentru cresterea sa.Trebuie sa ii faci baie o data pe luna, altfel i se poate strica phs-ul pielii.Dar pe labute si pe bot il poti spala in fiecare seara, daca este necesar.Nu ai voie sa il scoti afara decat dupa ce are toate vaccinurile facute,o sa iti spuna veterinarul.Apa ii trebuie in permanenta,dar mancarea nu ii pui decat dimineata si seara,iar daca dupa jumatate de ora nu a mancat ii iei mancarea. Daca o are la discretie se va ingrasa,si nu va fi un caine sanatos Trebuie periat in fiecare seara,pentru ca el acum e inca mic si are puful acela,pe parcurs ii vor creste 'pletele',iar ca sa nu inhalezi puful, il peri. Poti de asemenea sa ii cumperi scutece speciale pentru caini, pentru ca o sa iti faca pe covor.Trebuie invatat sa faca pe scutecul lui sau afara, dar asta mai tarziu.Stiu ca iti este mila,dar ca sa se invete va trebuie sa dai in el, altfel nu va invata niciodata unde trebuie sa faca, si va face pe covor.Acesti caini sunt foarte jucausi si trebuie sa te joci cu el mult,dar acum este mic si o sa doarma cea mai mare parte a zilei, sa nu te sperii ca doarme asa de mult, e normal pentru varsta lui.Btw,ai grija pe unde iti pui hainele pentru ca le place foarte mult sa roada Eu ii cumparam Royal canin junior,bobite pentru caini mici,dar acum ii iau Friski junior. Uite aici o lista cu ce ii poti da de mancare si ce nu,apropo devine foarte enervant cand se va face mare,pentru ca iti va cere de mancare, dar nu de a lui, ci ce mananci u.Lista:hrana speciala (uscata sau umeda) dupa varsta, talie si greutate precum si dupa starea de sanatate (ex:afectiuni dermatologice,hepatice, renale etc.)
carne de vita, pui, peste; fierte sau fripte;
orez sau arpacas fiert;
legume, fructe crude sau fierte (morcov, pastarnac, mere, citrice)
supa de vita sau pui;
cereale ca atare sau inmuiate in supa sau lapte;
lactate:lapte dulce fiert, branza dulce de vaci, iaurt, lapte batut;
biscuiti simpli (populari), paine prajita, covrigei simpli uscati
ou fiert moale sau galbenus de ou crud dar nu in exces (unul, maxim doua pe saptamana);
oase de vita fierte dar nu in exces si sa nu se desprinda in aschii.Si uite ce nu are voie:porc, oaie (carne,organe, oase);
oase de pui;
mezeluri de orice fel;
prajeli, sosuri, rantasuri;
ciocolata, alune, seminte, cacao, pop-corn (dulciuri in general);
conserve uz uman (pate de ficat, conserve carne);
legume fermentescibile (cartofi, mazare, fasole);
conservanti (vegeta, knorr);
branzeturi grase fermentate (branza topita, cascaval, telemea). Sper ca te-am ajutat, sa se faca mare si frumos Pa-pa
Http://www.caini-pisici.ro/rasa-caini/Bichon_Maltez_041.html
si bineinteles vaccinari si vizite regulate la veterinar dar si sa ai grija ca macar pana la 12-15 saptamani sa nu-l lasi sa sara din pat jos sau invers. Chiar daca pentru tine distanta poate parea mica el este foarte micut si are oasele foarte fragile. Sper ca ti-am fost de ajutor. Take care:)
La aceasta rasa parul este mai pretentios.
Necesitatile de ingrijire ale rasei Bichon Maltez sunt substantiale, incluzand periere si pieptanat zilnic, spalarea cu regularitate ( oa data la 2 saptamani). Exista solutii speciale pentru a indeparta "petele de lacrimi" atat de inestetice.
In colturile ochilor poate creste par care produce iritatii. Preveniti acest lucru prin indepartarea excesului de par. Acesti caini nu naparlesc; firele de par moarte pot fi indepartate cu o perie dupa pieptanare. Blana trebuie sa fie lunga pana in pamant (aceasta la maturitate).
Parul de pe ochi este ridicat cu ajutorul unei bentite pentru par. Mentinerea blanii acestor caini Bichon Maltez in conditii de concurs necesita un efort considerabil. Proprietarii cainilor de concurs le ung parul cu ulei si il prind pe bigudiuri pentru a preveni deteriorarea acestuia.
Dresajul acestor caini este usor deoarece le place sa fie cu familia lor si se adapteaza foarte bine oricaror circumstante.
Caine foarte frumos, avand intregul corp, pana la labe acoperite cu par lung. Capul are, craniul lat si plat, botul lung, proportionat fata de cap, nasul negru. Ochii sunt inteligenti, rotunzi si mari, de culoare neagra.
Proteinele reprezinta un element important atunci cand vorbim despre alimentatie sanatoasa in cazul unui catel Bichon, dar nu sunt singurele componente esentiale in procesul de crestere. O dieta recomandata pentru cainii acestei rase la categoriile mici de varsta trebuie sa contina cel putin 20 de procente proteine, dar pe langa acestea, cateii au nevoie de grasimi.
Grasimile contin caloriile necesare arderilor care au loc in organismul unui Bichon catel si aceste procese de ardere, bine alimentate, il vor tine in forma. Grasimile, de asemenea, contribuie la o piele sanatoasa si contribuie la cresterea rezistentei organismului micului catel in fata atacurilor diferitelor boli. Alimentele asigurate catelului trebuie sa contina grasimi animale intr-o medie de 10 procente.
P.S. Daca e mascul trebuie scos la plimbare zilnic pentru a nu lasa amintiri pe pereti. Si femelele trebuie plimbate, dar la masculi apare si problema asta.
Bichonul maltez, este considerat cel mai inteligent catel de casa.Al meu, tot mascul, are deja 3 ani si 4 luni, sint cu analize la zi. Vorbesc cu el ca si cu un om.Este fff usor de intretinut.1.mergi la veterinar si fai carnet de sanatate, iti va spune exact perioada cind trebuie sa ii faci vaccinurile si deparazitarile obligatorii.Hrana de baza :pilaf de orez cu piept de pui(cu morcov, ardei gras). Pina la 1 an,este interzis, nici macar sa guste:porc sau ciocolata(derivate), ii poate provoca moartea.Sint multe de spus, iti stau la dispozitie, la orice ora cu orice.totul se invata din mers.Trimite-mi un mesaj.Mult noroc.
Buna.in primul rand sa-l obisnuiesti sa iasa afara sa-si faca nevoile-asta se face "comunicand" mult cu el, sunt niste catei foarte destepti, prind repede tot, sunt foarte atasati de stapani
Cam cat costa sa ii faci carnetul de sanatate catelului?
Carnetul de sanatate este gratuit, dar orice veterinar, poate cu mici exceptii, in momentul in care iti elibereaza carnetul, te va intreba ce vaccinuri ai facut si ii va face cel putin deparazitarile.Numai bine.
Hei! SI EU am un bichon maltese, mascul.L -am luat in vara anului 2015.De cand l-am primit de la mama,pana astazi, am invatat o gramada de lucruri.
Bichon Maltese este o rasa inteligenta, jucausa, iubitoare dar si firava.este foarte foarte sensibila. trebuie sa ai grija de catelusul tau.
Iata sfaturile mele, care iti vor fi de maaare folos.:
1)BLANA
Trebuie sa il pieptani in fiecare zi sau daca nu o data la 2zile.Eu nu l-am pieptanat pe catelusul meu des, si i-au aparut niste cocoloase.Din cauza acestor cocoloase, daca il vei spala nu va fi curat, deoarece nu va patrunde bine apa printre smocurile astea de blana, iar si lui ii va fi greu cu blana asta grea. De asemenea, dupa fiecare masa el se murdareste pe la botic, iar blana se va murdari, asa ca trebuie sa il cureti.Nu este neaparat, dar daca vrei sa fie un catel curat cu blana curata iti sugerez sa faci asta.nu dureaza mult. Pe de alta parte, fiecare caine lacrimeaza si ii apar niste urme pe la ochi care se intaresc.Pe acestea trebuie sa le indepartezi de fiecare data cand apar.
2)PLIMBARILE, AERUL CURAT
Daca stai la bloc, neaparat trebuie sa-ti duci catelul la plimbare.IN FIECARE ZI. daca stai la casa si ai o curte mare, iar catelul alearga tot timpul prin gradina, nu e nevoie.
3)IGIENA
O sa ti se para ciudat, dar trebuie sa il speli pe dinti. DE CE? pentru ca ii vor aparea cariile, ii vor cadea dintii, iar gura ii va mirosi
Cand le iasa primii dintisori? al meu are deja 7 saptamani si nu are nici un dinte.
Buna,am un Bichon maltez de 6 luni, as vrea sa știu dacă il tund, in cât timp o sa ii crească parul la loc?
Si dacă vrei te rog sa imi dai o adresa de Facebook sau un e mail, as avea mai multe întrebări in legătura cu cățelușul meu, sunt in străinătate si nu am pe cine sa întreb.
Buna cu ce sa ii curăț blanita de la ochi si de la botic?
anonim_4396 întreabă: