anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o problemă cu cățelusul meu. Îl țin la curte și deși este de talie mică, are doar 3 luni și câteva zile, nu mă înțeleg cu el. De fiecare dată ori mă mușcă, ori îmi găurește pantalonii la propriu, ori îmi ia papucii și trebuie să alerg prin toată curtea după el. Nu mai suport să nu mă asculte când îi spun că nu este voie. Când îl bat cat de tare se enervează și mă mușcă și mai tare, îmi dă sângele foarte des, și mârâie urât. Cu ceilalți membrii din familie nu face așa. Înțeleg că e mic și are nevoie de afecțiune, dar s-a învațat greșit. S-a învățat să mă muște foarte rău, ce as putea face să fie cuminte și să mă asculte?

Răspuns Apreciat de Editori
| RunaWolf a răspuns:

Vad in comentarii unele raspunsuri de-mi creste tensiunealaughing
Sa stiti ca exista 2 tipuri de antrenament pentru caini; cel agresiv, cu bataie si urlete si cel bland cu recompense si rabdare.
Au acelasi rezultat anume un caine obedient DAR diferenta uriasa e ca antrenamentul agresiv dezvolta un comportament agresiv la caine. Pe scurt: il bati si da.te ascutla. Dar din frica, nu din respect. Si intr-o zi cand te astepti mai putin sare la tine si te rupe de atata frustrare adunata.
La antrenamentul bland trebuie mult timp, rabdare si un buzunar mereu plin de recompese. Recompensam comportamentul bun, il ignoram pe cel rau. Si in timp, cainele dezvolta o conexiune imensa cu stapanul si duce o viata fericita. Si un caine fericit traieste mai mult decat unul speriat, stresat si batut.
Am un caine de la adapost. L-am luat adult si avea o groaza de probleme si frici. Dar cu rabdare a ajuns un caine minunat si nu mai are nici o frica. Cu recompense si rabdare ajungi departe.

10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Cum sa bati un catelus de 3 luni?
Atunci nu te mai mira de ce te musca!
Om rau fara inima, care nu ar trebui sa vi se dea voie sa aveti animale, daca nu sunteti capabili sa va comportati frumos cu ele.
Auzi, sa bati un catelus de 3 luni... halal educatie ti-au dat parintii!
Cainele nu se invata gresit, doar se apara, ca-l bati.
Ai putea sa nu-l mai atingi deloc si in cateva luni, va invata sa te ignore.

| Pati2500c a răspuns:

Si al meu facea la fel laughing pana am luat o nuielusa si gata, stiu ca suna urat dar daca se invata asa nu e bine pe oricine musca, trebuie sa il certi si sa ii arati ca nu e bine ce face, nu il mai baga in seama cand face asta, sa vada ca esti suparat, pentru ca nu se va dezvata, ai crede ma am crescut multi caini si niciunul nu a patit ceva, mai trebuie si certati din cand in cand. Ei mai musca si din joaca probabil, cumparai jucarii, joaca te cu el si se va schimba happy

| lorena66 a răspuns (pentru Violleta2022):

Nu sunt deloc de acord cu ce zici. educatia la catei se face de cand sunt mici, iar bataia de care spune el este esentiala daca doresti un catel care sa stie cum sa se compoarte cu tine. Il musca fiindca il dor dintii. Avand doar trei luni dintii incep abia acum să-i crească de-a binelea. De asemenea, nu te poti astepta de la un catel sa stie cand ii zici cu voce tare sa nu te muște. exista si vorba,, omul de cuvant, animalul de bataie". stai calm, cățelul nu va muri de cateva palme. ce vrei să-i faca stapanul daca nu asculta? nu il poti lasa sa se urce in capul tau, exista limite peste tot. si daca il ignora, catelul nu se va schimba deloc, crede-mă. nu e ca la oameni. trebuie sa facem diferenta intre oameni si animale. au amandoi dreptul la viata, iar eu nu cred că stapanul lui l-a ucis sau ceva.

| Violleta2022 a răspuns (pentru lorena66):

Tu poti sa nu fiid e acord, dar asta nu inseamna ca este normal ceea ce un copilas violent ca tine, aplica unui catelus.
Dresajul nu se face cu bataia fiindca faci cainele isteric si violent.
Nici un dresor din lume nu recomanda bataia!
Eu ti le-as da tie inzecit, de fiecare data cand atingi animalul, ca sa vezi cum este sa te educe cineva cu bataia.
Sincer, nu stiu ce aprinti ai, dar daca ai fii copilul meu, ti-as aplica acelasi tratament care-l aplici tu, unui acelus care este inca foarte mic.
Dresajul se face cu blandete si cu stimulente de mancare, nu cu batul, nu cu violenta.
Invata sa respecti chiar si un animalut, daca vrei sa nu fii muscat, fiindca unori oamenii sunt mai animale, decat aceste animalute.
Pacat ca nu esti in Australia, ca se face puscarie pentru asa ceva!
Nici un dresor din lume nu foloseste violenta sa dreseze un animal!

Serios? nu se foloseste violenta in lume? dar circurile cu animale exotice de ce au fost inchise? de ce majoritatea nu preferă sa meargă sa vada un circ? ii vezi cum dau in animale cu biciul. nu inteleg de ce tu ai impresia ca sa i dai o palma mica, adica sa-i dai de inteles catelului ca nu e bine ce face e o crima. nu stiu de ce tu nu intelegi ce e iubirea constructiva. o faci pentru binele lui. mai bine ii dai putin pe spate cu matura decat sa vina vreun musafir sau alta persoana si sa i dea cu piciorul. fa diferenta intre violenta si educatie.

Violenta o folosesc doar cretinii, ca sa supuna pe cel slab.
Dresorii nu folosesc violenta.
iar cei de la circ nu lovesc cu biciul ci alaturid e animal, dar probabil ac nu ai vazut un circ pe real, ac sa intelegi aceste proceduri.
Nu exista iubire constructiva, doar iubire bolnava, daca bati animalul.

Nu foloseste nimeni violenta? atunci astea ce s?
https://www.animalzoo.ro/......nta-video/
sunt o groaza de chestii de genul pe Youtube. dar cu siguranta stapanul nu se refera la asta.
apoi, iubirea constructiva e cea in care faci orice pentru ca persoana iubita sa iasa in final invingatoare. de ce crezi ca ceea ce face el e violenta? IL EDUCĂ! nu a zi snicaieri ca ii da sa-i sara capacele, sau ca-l loveste pana cade la pamant. e destul sa-l impinga cu matura. nu te astepta de la un animal sa inteleaga cand il rogi frumos sa nu mai sara pe tine. ba din contra, probabil va sari pe tine in semn de joaca, crezand ca vrei sa sara. in fine, crezi ce doresti. nici ce face el nu e 100% corect, dar odata ce a pus intrebarea asta cu siguranta nu e chiar asa de maniac.

Educatia nu se face cu batul!
Dar faci ce vrei cu animalutul tau, vad ca esti geru de cap si nu pricepi.
Pacat, mare pacat ca nu esti in Australia, ca erai arestat imediat cum ai fii lovit cainele.
Sunt o mare iubitoare de caini si pisici si am atat caine cat si pisica, dar nu musca, nu zgarie, nu sare pe om si nu latra, fiindca au foste ducati cu mancare si cu vorba calda si blanda, de un om cu suflet si creier.

Ghici ce, si eu si caini si pisici. nici pe mine nu ma musca niciunul, dar nu inteleg de ce o iei asa de personal. nu cred ca am zis ca dau in animalele mele pana cad pe jos. dar o singrua data, nici tare, doar atunci cand ele chiar intrec masura. am fost si foster parent de pisoi nou nascuti, sunt sigura ca stiu ce e bine si rau pentru ei.

| Pati2500c a răspuns:

Nu ti imagina ca l am omorat pe catel... stiu cum sa cresc cainii happy, am adoptat si eu o groaza, dar i am educat si sunt super ok, cand musca ii arati ca nu e voie si ii dai recompensa. Sunt foarte inteligenti si invata repede. Dar uneori mai ridici tonul la ei cand sunt de nestapanit laughing