La masculi este mai usor, deoarece nu ii face o operatie cu adevarat ( adica nu il deschide), recuperarea este cam de 2 zile, acum 8 luni mi-am castrat cainele din curte si acum este vesel fara nicio problema, nu cauta catele si nu se bate cu masculi.
Te asigur ca acele cateva zile de recuperarea nu e nimic cu alte probleme mai grave de sanatate, mie era sa imi moara caine din cauza ca nu am castatat-o, i s-a umflat uterul si daca mai stateam o zi, murea, asa ca ar trebui sa o castrezez de urgenta, iar recuperarea a fost mai grea, dar acum dupa 7 ani de la castrare, nu are nimic.
Ps. La pisisci estea alta poveste, ele sunt mult mai sensibile, iar recuperarea este mai lunga.
Daca il iubesti, nu il chinuri, gandeste-te ca o sa traiasaca si 14 ani ( cat are cateaua mea) si crede-ma ca este un chin in perioada de imperechere atat pentru tine, dar si pentru el ( nu mai mananca, plange cand vede catele, urineaza des, plus ca este mai agresiv cu alti caini).
Am si eu un caine dar trebuie sa fie steriliza are 1 an cainele meu si cate va luni, deci asa face si al meu cand are pofte nu mai daca tipa cine va se suie pe el si da din fund
Asa face al meu cand vrea afara ori se uita la tine si se duce la lesa sa o iei si sa pleci cu el ori rupe ce va din baie, el se duce singur la baie!
.
Il poti invata singur sa se duca la baie asa cum face al meu. Numele lui e Curaj!
Nu face cancer, din cauza asta, ci ca nu este castrat ( chiar daca se imperecheaza)poate avea alte boli, cum sunt boli de prostata, tumori testiculare si tumori perianale.
Deci avantajul este sa il castezi, nu o sa iti mai planga dupa femele ( le simte de la km) si nu o sa mai faca boli, plus ca o sa fie mai cuminte, nu o sa doreasca sa isi mai marcheze teritoriu( urinari dese, dar ai grija, urinarea deasa poate sa aiba si o infectie, adica sa fie racit jos), plus ca nu o sa mai eiste puiuti abandonati ( aici ma refer la ce ai spus tu, ca il lasi sa se imperecheze cu o are care catea, ca acea catea sa se chinuie la nastere, si apoi puiutii sa fie omorati, de oameni fara mila, deci nu ca chinui doar cateaua, dar si puiuitii, care nu au nicio vina ca tu nu vrei sa iti castezi cainele). Daca este castrat nu vad de ce sa nu il mai iubesti, tot caine este si fara oute, si el nici nu o sa le simta lipsa, ca nu ii pasa, nu se considera mai putin mascul daca nu are oute, deci nu te mai chinui nici tu, dar nici cainele, si te rog, nu fi activ in abandonarea cainilor ( prin inmultire aiurea).
Va mulțumesc pentru sfaturi. El face la baie, dar vrea afara. In legatura cu sterilizatul, îmi va fi foarte mila de el Matusa are o pisica care a sterilizat-o si i-a fost foarte rău. A stat dintr-o camera, ghem, fara sa mănânce sau sa bea si daca o atingeai, scheuna. A stat așa foarte mult timp. Eu îmi iubesc foarte mult cățelușul si nu suport sa vad ca ii este prea rău sa se joace
Va rog sa raspundeti
Ai mare dreptate! Iti multumesc enorm de mult pentru ajutor! Doar ca si banii ar fi o problema pentru mine 2-3 milioane li se pare cam scump parintilor mei
Nu ai pentru ce.
Intereseaza.te ca trebuie sa fie cabinete cu sterilizare gratuita, sau de 3 ori pe an vin organizatii care sterilizeaza gratuit si daca nu ma insel il si microcipeaza gratuit. ( fara microcipare nu poate sa iti vaccineze veterinarul cainele contra rabiei ).
Imi voi face timp sa merg la spitalul veterinar sa intreb.Dar e cam greu, deoarece e cam departe si parintii nu au timp sa ma duca
Gasesti informatii si pe net, cauta in orasul tau, si fa.ti timp pentru caine tau, daca este sa il sterilizezi, ai nevoie de jumatate de zi sa stai acolo ( cat dureaza sterilizarea dar si pana isi revine cainele dupa anestezie)
Nu e problema asta. Voi sta si trei saptamani daca trebuie Acum sa rezolv odata problema cu banii si restul nu conteaza
Sper sa rezolvi cat de curand, dar intereseaza-te in fiecare si intreaba pe la cabinete veterinare de sterilizare gratuita, sper sa gasesti.
Desh întreabă: