Arunca pedigree-ul chiar acum! Printre cele mai proaste marci de hrana de caini. Uite aici sfaturi,un articol facut de mine:
ALIMENTATIE:
-doar hrana superpremium(acana,orijen, belcando), daca nu ai buget mare poti cumpara BOSCH, o hrana premium, dar buna. PEDIGREE este cea mai proasta hrana pentru caini.
-e bine macar pana pe la 6 luni sa ii dai hrana superpremium, sa aiba un start bun, apoi poti sa treci pe BOSCH, chow-chow(hrana premium)
-pentru o crestere frumoasa e bine sa combini boabele pentru caini cu mancare gatita
-mancarea gatita poate fi: orez/arpacas(fiert) cu legume (morcov, radacini de telina, patrunjel, pastarnac, sfecla rosie, ardei capia, ardei gras etc) si carne pui(nu exces)/vita(cea mai buna)/curcan/cal, organe (vita cele mai bune) sau gaturi de pui; supa cu legume si carne/organe/gaturi de pui.
-schema de mese recomandate in functie de luni:
pui caine 2-3 luni = 4-5 mese pe zi
pui caine 4-5 luni = 3-4 mese pe zi
pui caine 5-6 luni = 3 mese pe zi
pui peste 6 luni = 3 mese pe zi
adulti = 2 – 1 mese pe zi,
-cum ai putea combina boabele cu mancarea gatita: de ex la 2 luni un catel primeste cam 4 mese poti la 2 mese sa primeasca mancare gatita iar la celelalte 2 boabe sau 3 mese mancare gatita si 1 boabe sau invers, asta doar tu hotarasti(sa nu-i pui in mancarea gatita boabe, separat fiecare)
-cand va mai creste poti incepe sa-i dai de cateva ori pe saptamana si oase de vita, de preferat stern, coaste, femur(nu trebuiesc fierte foarte mult fiindca se aschiaza)
-sa nu-i dai niciodata oase de pui(exceptie fac gaturile)
-1-2 ori pe saptamana poti sa-i dai si cate un ou crud si/sau coaja de ou bine maruntita
Nu mai copiati de pe site'uri fratilor si raspundeti aici. fata a intrebat ceva simplu si tu ai scris roman. Miranda asigurate ca este mancare mereu in castronelul catelusei. Ea va manca de cate ori ii este foame si atat cat trebuie.
Pai ii dai mancare in functie de greutate daca e prea grasa ii dai mai puti si de 3 ori pe zi, daca e mai slaba ii dau mai mult dar nu foarte mult ca astef o sa vomite mancarea dar daca are greutatea perfecta ii dai de 3 ori pe zi cate 300-500 de grame ca sa manance.a da trebuie sa ii dai apa de mai multe ori pe zi astfel o sa aiba probleme cu rinichi.bafta.
Nu e copy, paste. aici sunt multe intrebari legate de alimentatie, dresaj, ingrijire si ca sa nu stau sa scriu de fiecare data si sa mai uit si ceva am facut intr-un document articolul asta...ce am scris despre alimenatie e aproape tot ce trebuie sa stii. nu e bine sa aiba toata ziua castronul cu mancare la bot fiindca daca e mancare gatita se strica asa ca daca primeste mancarea la ora fixa de foame va manca + ca mai sunt si alte motive. eu am raspuns exact ce vroia fata sa afle. asa ca vezi de sfaturile tale si atat.