Deci
Hamsterul auriu sau sirian creste mare (peste 12 cm) si zici ca e sobolan sincer. E urat :d
hamsterul pitic campbell(am eu, are o linie pe spate) e destul de maricel dar nu depaseste 12 cm. Creste intre 7 si 12 cm. Poti cauta mai multe pe magazinul cu hamsteri.com.
hamsterii pitici pot fi tinuti mai multi, cel sirian nu. Celui mare trebuie sa ii cumperi o cusca mai mare, mai scumpa. Acum vezi ce iti place dar iti recomand pitic. App mai e un hamster rusesc pitic Roborovski care nu depaseste 6 cm.
Avantaje:Sunt draguti cu boticul si ochisorii lor, si atrag orcie privire.Dezavantaje:Fac multa dezordine si daca ii scapi afara nu-i mai prinzi. Dupa ce isi termina treburile lasa un miros neplacut, ceea ce duce la schimbatul de asternutul acela mult mai des...
Uite aici un site unde gasesti speciile hamsterilor:http://www.e-pets.ro/rase-rozatoare/hamster-roborowski,eu am unul pitic campbell si este foarte cuminte si dragut si mai am unul sirian care este nazdravan si haios, mi-a ros gratiile si a evadat, l-am gasit in role:))eu ti-l recomand pe cel sirian!
Avantajele hamsterilor normalioi hamsteri normali sunt mai sociabili, mai inteligenti normal ca sunt mai mari, traiesc mai mult cu 2-3 ani mai mult un hamster pitic traieste intre 2.5-3.5 ani si cel mare ajunge si la 4-5 ani.Si avantaju cel mai bun e ca poti sa-l iei mai bine sa-l vezi mai bine in tot ce face deoarece e mai mare si nu e pitic sa-ti scape printre degete.
Dezavantajele:Nu le poti lua neaparat ca niste dezavantaje..Doar ca ai trebuie un loc mai mare, un pic mai multa mancare, fiind mai sociabil sa-l mai scoti din cusca.Iti recomand hamster auriu.
Dezavantajele hamster pitic:Asta nu inseamna ca trebuie sa-l neglijezi fiind mic tot asa poate fi dresat si el doar ca ei sunt mai speriosi dar tot sa-i oferi un loc spatios si o rotita.
Sunt comune avantajele si dezavantajele difera putin.
Vorbesc din propia experienta si iti recomand mai degraba unu mare o sa-ti placa