Animalele isi omoara puii daca:
- nu sunt viabile (sunt bolnavi)
- nu le mai recunosc (cineva a umblat cu puii si le-a acoperit astfel mirosul, dupa care le-a recunoscut
- daca nu le poate asigura alimentatia (laptele)
- daca le percepe ca rivali
Pentru a evita aceste situatii, puii trebuie separate de parinti: de tatal lor imediat dupa nasterea lor, ia de la mama lor la cca. 6 saptamani si obisnuiti cu alta mancare decat suptul de la mama.
In caz contrar, se intampla asemenea incidente cum au fost si la tine.
Nu are nimic. Uneori animalele sălbatice își omoară puii - probabil când văd că nu îi pot hrăni suficient, sau dacă se tem că odată ce vor crește, le vor fi concurenți.
Deși pare crud și nefiresc, e ceva natural. Pe viitor, ai grijă să primească multă mâncare când are pui, și ia-i de lângă ea după 6 săptămâni.
Problema nu este ca i-a mancat, ci ca i-a mancat la doua luni. Catelele isi mananca puii neviabili, dar la doua luni? Cam greu. Ma rog, am putea presupune ca acum si-a dat seama; oricum, greu de crezut. In orice caz, rabie cred ca nu are. Daca avea rabie se comporta complet aberant. Intreaba un veterinar. Nu fii suparat pe ea, ceva a determinat-o sa faca asta. Imi pare rau de ei, sa stii.
Uneori si animalele fac lucruri inexplicabile poate te-ai jucat prea mult cu ei si nu mai avea miros cunoscut de ea, cine stie