Animalele isi omoara puii daca:
- nu sunt viabile (sunt bolnavi)
- nu le mai recunosc (cineva a umblat cu puii si le-a acoperit astfel mirosul, dupa care le-a recunoscut
- daca nu le poate asigura alimentatia (laptele)
- daca le percepe ca rivali
Pentru a evita aceste situatii, puii trebuie separate de parinti: de tatal lor imediat dupa nasterea lor, ia de la mama lor la cca. 6 saptamani si obisnuiti cu alta mancare decat suptul de la mama.
In caz contrar, se intampla asemenea incidente cum au fost si la tine.
Problema nu este ca i-a mancat, ci ca i-a mancat la doua luni. Catelele isi mananca puii neviabili, dar la doua luni? Cam greu. Ma rog, am putea presupune ca acum si-a dat seama; oricum, greu de crezut. In orice caz, rabie cred ca nu are. Daca avea rabie se comporta complet aberant. Intreaba un veterinar. Nu fii suparat pe ea, ceva a determinat-o sa faca asta. Imi pare rau de ei, sa stii.
Nu are nimic. Uneori animalele sălbatice își omoară puii - probabil când văd că nu îi pot hrăni suficient, sau dacă se tem că odată ce vor crește, le vor fi concurenți.
Deși pare crud și nefiresc, e ceva natural. Pe viitor, ai grijă să primească multă mâncare când are pui, și ia-i de lângă ea după 6 săptămâni.
Uneori si animalele fac lucruri inexplicabile poate te-ai jucat prea mult cu ei si nu mai avea miros cunoscut de ea, cine stie