In ciuda crezului traditional, broastele testoase nu sunt animale pretentioase si sensibile(eu stiu ca doar is cel mai groaznic stapan, dar broasca mea traieste bine-merci de 10 ani).
Un lucru pe care ar trebui sa-l sti e ca nu trebuie sa le dai prea mult de mancare, fiindca testoasele nu au simtul masurii si sunt capabile sa manance pana la explodeaza rinichii(o broscuta de-a mea a patit-o).
De asemenea, pe langa mancarea speciala de la pet shop, ii mai poti da carne cruda de pui taiara cubulete, sau mere si morcovi.
Apa trebuie curatata cel putin o data la doua saptamani.
Multe testoase incearca sa muste degetele oamenilor, si crede-ma ca doare.
P.S. Niciodata sa nu pui o testoasa mica sau un peste in acelasi acvariu cu o testoasa mare, fiindca ce-a mare ii va manca.
Iar daca ai doua testoase intr-un acvariu, iar una dintre ele e grav bolnava, cealalta ar putea-o omora(dar nu e o lege, depinde de testoasa).
Sper ca te-am ajutat!
Dar broasca ta e carnivoră? Că din câte ştiu nu toate mănâncă carne.
Ba da! Toate broastele testoase mananca carne, fara exceptie.
Doar pune o testoasa in acelasi acvariu cu un pestisor, si vei vedea.
Intelept!
P.S. Depinde ce fel de testoasa vrei sa iti cumperi; exista de apa, care trebuie' tinute in acvariu, si de uscat, la care nu ma pricep, da pe care o prietena la tine noaptea intr-o curie, iar ziua le lasa libere prin casa...
Shadow007Tpu întreabă: