Buna...daca mama ta nu e de acord, fa-i o prezenatre a unei anumite rase care-ti place mult, spune-i ca esti pasionata si ca iti doresti din inima, ca te-ai chinuit sa faci prezenatrea si tot asa! La mine a mers si eram in aceeasi situatie, si de cateva zile am un catel Bichonel!
Nu o intreba,,de ce nu vrei?'', este prea acuzator. Intreab-o,,ce te impiedica sa nu fi de acord?'' /,, care sun motivele pentru care nu poti?'' /,, daca l-ai cumpara, care ar fi dezavantajele? ''.
Poti de asemenea sa incepi cu,, Iti plac animalele? Te simti bine in compania lor'' - astfel i-ar fi mai greu sa iti raspunda cu,, nu'', fara sa simta ca inainte ti-a spus o minciuna. Doar cateva trucuri psihologice.
Poti sa folosesti si urmatoarele tehnici:
1. Fa-o sa inteleaga ca aveti nevoie de un catel.
2. Spune-i ca majoritatea prietenilor au unul si se simt bine cu el
3. Spune-i ca un catel ar binedispune-o si nu constituie un factor de munca, din moment ce tu te vei ocupa de ingrijirea lui.
4. Da-i motive pentru care persoanele cu un catel sunt avantajate fata de celelalte.
5. Aminteste-i ca e alegerea ei si ea decide, aici poti folosi,, tu decizi daca iei sau nu, gandeste-te ca vei avea parte doar de avantaje''.
Succes si daca nu-ti iese, nu e nicio problema, ai tot timpul din lume sa ai unul!
Probabil stati la bloc. Iar o persoana careia ii plac cu adevarat animalele, intelege ca un caine nu ar putea fi fericit fara o curte in care sa zburde dupa voie. Prin urmare, mama ta nu vrea sa chinuie un caine si se supara cand aude ca tu nu ai probleme cu asta.
Wow,se pare ca a functionat. Dar pe langa prezentare a trebuit sa mai fac cateva lucruri... La inceput a fost foarte nervoasa ca iar deschid subiectul, dar am purtat o discutie mai lunga cu ea si i-am explicat de ce imi doresc asa mult un catel. Si peste cateva zile imi voi lua un bichon :3 Nu ma asteptam sincer sa functioneze cu mama Cred ca am prins-o in toane bune. Multumesc mult pentru raspuns.