Dihor sigur. Undeva prin vecini este cuibul lor.Nu ataca in gospodaria unde au cuibul ci din gospodariile alaturate.Cauti un vecin unde stii ca au gunoi de mult timp sau case parasite unde isi fac cuibul intrand printre pietrele de la temelia grajdurilor sau chiar caselor parasite. Undeva unde stii ca sunt baloti de paie sau paie vrac de mult timp.
Cu mult timp (dar si acum) ma confruntam cu dihori.Atunci erau cuibariti intr-un strat de gunoi la un vecin unde avea oile, afara, o mica tarla afara cu gunoiul pana la genunchi. Am incercat cu otrava dar dihorii nu ies la atac pana nu iese in recunoastere dihorul batran.Asta e trecut prin viata si stie care este otrava si cum sa fure fara sa fie detectat de caini si pisici.Plus de asta ei folosesc urina atunci cand cainele sau pisica se apropie de ei. Asa, eu am inconjurat acea mica tarla cu placi de azbociment legate printre ele batand un tarus si leagt doua placi de tarus astfel incat am inconjurat tot locul.Incalcat cu cizme si manusi am inceput sa rascolesc acel gunoi pana am dat de cuibarul lor. Ce am gasit acolo, m-a ingrozit, pui peste pui, gaini asa de bine conservate sa le ajunga toata iarna. Si cu furca si chiar totprul i-am luat manual pana la ultimul. Totdeauna ne confruntam cu acesti intrusi deoarece nimeni din sat nu ia la purecat orice gospodarie ca sa ii starpim total. Cu otrava si capcana, nici sansa.Ala batarn face in asa fel incat nu intra in capcana si chair daca nu reuseste intr-un fel sa ia momeala,renunta dar nu intra. Deci totul pare sa se rezolve manual, in functie de unde are cuibul. DACA, din fericire a fost un sobolan, atunci poti pune unde crezi tu ca nu ajunge pasariel, otrava din aceea la pliculete gen plastilina.O rupi pe aceea bucatele si presari.dar nu cred ca este sobolan deoarece daca erau sobolani te atacau seara de seara.
Poate să fie o vulpe... Îmi pare rău.
Mai există posibilitatea să fi fost un uliu, însă dacă a intrat pe poartă nu prea are cum să fie.
Poate fi dihor sobolan, oricum fa o cusca mai sigura, usa mai solida, daca se poate metalica.si cauta pe youtube capcane homemade ca is
Era dihor, doar ei mananca capu si atat, si cauta in apropiere ca daca a carat capu, are sigur pui, de obicei cand nu au pui, nu cara parti din victime...
Foarte frumos mi-ati povestit si mi-ati dat sfaturi bune! O sa fac putina curatenie in ograda si prin imprejurimea casei mele si observ ca pe langa casa mea mai sint de prin vecini 3-4 case abandonate si parasite, ca nu sta nimeni acolo sa aiba grija, vecinii au decedat de batranete si copii lor sint plecati in strainatate la munca!
Poate fi un uliu deoarece este o pasare rapitoare de zi si ataca deseori gaini, porumbei, rate etc...
Insa nu am citit ca doar capul nu mai este deci este aproape cu siguranta un dihor.
Aia e.Acolo au cuibul, uita-te atent, unde au fost baloti de paie sau chiar in temeliiile de la casa gasesti gauri ca de sobolani.
Dihorul ucide mai mult de cat poate manca. Intra si incepe sa ucida atata timp cat nu este deranjat. Apoi cara si ingroapa prin gradini santuri, unde e pamantul mai moale.Anul trecut mi-a luat 50 de pui maricei.Ia-m gasit, cam vreo 20 de bucati lasati morti in cotet, apoi prin gradiana ingropati.Lucreaza in echipa, unul face aia, altul altceva. La foame ataca si ziua in amiaza mare. Le amanca doarcapul pe loc, insa si corpul il depoziteaza pentru vremuri negre.
Da! O pasare rapitoare de zi, nu de noapte si cum sa intre uliul inauntru, in poiata?
Păi uliul zboară. Însă este clar că este un animal care a intrat pe poartă, adică un dihor
Daca e vulpe, ataca, omoara si ia cu totul si il infuleca cu totul pe gat!
Cel mai simplu ar fi sa incerci sa blochezi usa aia, ca nici un animal nu o poate deschide, daca este blocata bine!
Da,ai si tu dreptate, Gretta! Multumesc pentru sfat ca esti tare simpatica si draguta!
Da,ai avut dreptate! Tie trebuia sa-ti acord funda! Azi mi-a chemat vecinul meu sa-mi arate ceva, ca l-a prins el cu capcana lui si l-a strapuns cu furca! Cand m-am dus eu la dansul si am mers prin gradina si am gasit o vulpe mare cu 2 pui!
Îmi pare bine că te-am ajutat. Nu am nevoie de fundițe, vreau doar să ajut. Mai știam cazuri în care găini au fost omorâte de vulpi.
Las'' ca ramanem prieteni buni! Prietenii foarte buni se ajuta unii cu altii!
anonim_4396 întreabă: