| 0RASPUNS0 a întrebat:

Malinois sau pitbull?
Pentru dresaj,joacă,inteligență, prietenos cu familia.

10 răspunsuri:
| cristianmihai1 a răspuns:

Salut!

Malinois-ul este considerat a fi un câine mai inteligent și ușor de antrenat decât un Pitbull. Acestia sunt câini energici și activi, potriviti pentru joc și activități fizice, dar pot fi agresivi cu străinii și necesită antrenament și socializare constantă. Pitbull-ii sunt câini loiali și prietenoși cu familia, dar pot fi rezervati sau agresivi cu alte animale sau persoane, și necesită, de asemenea, antrenament și socializare constantă, alegerea este in mainile dvs! O seara frumoasa iti doresc si sa te bucuri de el!

| 0RASPUNS0 explică (pentru cristianmihai1):

Crezi ca ar fi o idee mai buna husky ul?

| LordCristobal a răspuns:

Cred ca mai indicat este sa iei un malinois.
Pitbullul daca nu are un dresaj puternic e un monstru de caine.
Dar cel mai bine este sa nu iei caine cu potential agresiv.
Iti recomand urmatoarele rase:Ciobanesc de Berna, Ciobanesc Carpatin.

| Eireann a răspuns (pentru 0RASPUNS0):

In nici un caz, husky sunt caini foarte dificili - au extrem de multa energie, se plictisesc si devin distructivi, sunt dominanti si foarte incapatanati. Greu de dresat si de stapanit.
Malinois-ul e un caine foarte versatil, iubitor, suficient de usor de dresat si echilibrat. Sunt inteligenti si ascultatori.
Pitbull-ul nu este o rasa in sine- e un termen care acopera 3 rase ( Staffordshire Bull Terrier, American Staffordshire Terrier si American Pit Bull Terrier) si mixuri intre acestea 3. Sunt caini care au o reputatie proasta din cauza stapanilor dar sunt de fapt caini iubitori, calimi si chiar blanzi in mainile cuiva care are rabdare sa se ocupe de socializare, dresaj, incredere. Din pacate multi "crescatori" (daca zic ca vand pitbull si nu specifical exact la care dintre cele 3 rase se refere in mod clar nu sunt de incredere) scot pui la comanda fara sa ii intereseze de temperament, probleme de sanatate.
Malinois e o alegere mai buna daca vrei neaparat sa alegi intre astea desi eu cred ca sunt alte rase care se potrivesc chiar mai bine.

| darrio2007 a răspuns:

Malinois.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu se recomanda aceste rase daca nu ai avut caine niciodata. La ce ai scris tu acolo e potrivit un caniche sunt longevivi iubitori si jucausi.
Alte rase: terrier, golden retriever, husky

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru 0RASPUNS0):

Husky e ok.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru darrio2007):

Malinois sunt folositi la munci grele, sunt caini hiperactivi si fara timp alocat si dresaj zilnic sunt distructivi.

| Eireann a răspuns (pentru anonim_4396):

Sincer nu as recomanda husky unui om care nu are experienta cu cainii. Au tendinta sa incerce sa te domine mai ales la adolescenta si sunt foarte incpatanati.
Malinois trebuie sa aiba o munca, ceva de facut - fie ca e de pazit, de manat animale, de scotocit sau de aport etc, trebuie sa aiba ocupatie care sa ii solicite fizic si psihic. Pana si un ciobanesc german, rottweiler sau doberman sunt mai om pentru un incepator.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Eireann):

Cunosc persoane care tin sau au tinut la bloc husky, nu s-a plans nici unul, ma rog, poate ca nu mi-au zis mie.
Sa ia caniche, am doi vecini au caniche negru de talie medie, au in jur de 10 ani si la varsta asta sunt vioi, alearga, se joaca.