| Adyy5 a întrebat:

Oamenii care isi lovesc animalele de companie sufera de boli mintale? Daca da,care sunt acestea? Din ce motiv un om si-ar bate animalul fara ca acesta sa fi gresit cu ceva?
Sa-l bata fara a-i lasa rani fizice,cu pumnii sau picioarele,fara un motiv anume.
Am o matusa care isi bate pisica, desi aceasta nu face nimic rau.In urma cu un an cand am fost la ea am intrebat-o de ce face asta si mi-a spus ca se simte mai bine dupa.
Si nu este prost dispusa cand o face sau trista,ci atunci cand ii vine chefu', adica oricand.
Dar nu i-a lasat urme...
Urasc oamenii care se poarta astfel cu niste fiinte nevinovate.
Deci ce poate determina acest comportament?

17 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Probleme grave la mansarda. Daca te simti bine cand provoci durere deja dam in lucruri destul de grave.

| RAY a răspuns:

Din ce am citit da sunt multi care asa incepe cariera de criminali

| Anon31241212 a răspuns:

Sunt sadici.Le place sa provoace rau. Ii incita. In psihiatrie se cheama personalitate sadica. Dar acesti indivizi pot suferi si de alte tulburari, precum: tulburare de bipolaritate, tulburare antisociala, borderline, etc. Astea sunt tulburari de personalitate. Tulburarile de personalitate nu pot fi tratate, ci doar mentinute sub control, intrucat odata formata personalitatea aceasta nu se poate schimba.Nu mi se pare normal ca nu fac inchisoare. Multi care omoara animale, ajung sa omoare si oameni.
Pur si simplu asta le place... Nu au deloc dezvoltata empatia.

| anonimg a răspuns:

Da, oamenii aceștia sunt bolnavi psihic, mintal. Dumnezeu îi va pedepsi pentru relele pe care le-au făcut.
Astfel de oameni care se poarta rău cu semenii lor și cu necuvântătoarele trebuie să trăiască singuri.

| Adyy5 explică:

Adica

| Adyy5 explică (pentru RAY):

Pai ce determina acest comportament si ce afectiuni psihice poate ascunde?

| Adyy5 explică (pentru Anon31241212):

Matusa mea il bate fara sa aiba remuscari, dar nu are intentia sa-l omoare si s-ar simti rau daca ar muri, tine la el...cred.
Doar ca nu prea are empatie.
Si ce poate duce la tulburarea de personalitate? Te nasti cu ea?

| Adyy5 explică (pentru anonimg):

Dar daca asa s-au nascut ei ce vina au?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Adyy5):

Niciuna.Dar între a gândi/a simți și a face e o diferență. Diferență care la rândul ei, face diferența dintre normalalitate și anormalitate, prin normalitate înțelegându-se inclusiv simularea ei.

| Adyy5 explică (pentru anonim_4396):

Din moment ce au probleme psihice posibil sa nu fie constienti de ceea ce fac.
Si mediul in care cresc ii influenteaza nespus.
Daca boala psihica de care sufera o persoana se afla intr-un stadiu avansat si are si un trecut nu tocmai roz e destul de dificil sa "nu faci".
In cazul unor astfel de oameni controlul este dificil de mentinut si incep sa aiba un comportament agresiv inca de la varste fragede cand nu fac diferenta dintre bine si rau si nu detin controlul asupra propriei persoane, ca prin urmare continua s-o faca si nu mai pot scapa de aceste manifestari.
Dar ai drepate...

| Anon31241212 a răspuns (pentru Adyy5):

Nu neaparat te nasti. Bagajul genetic are si el un rol important de spus. Insa personalitatea e foarte influentata de mediul in care traiesti. Se formeaza pana la varsta de 5 ani. Conteaza interactiunea dintre om si mediu / alti oameni. Eu zic ca are niste probleme de empatie. Dar na... Tulburare de personalitate e pur si simplu cand ai niste deviatii comportamentale, care nu sunt firesti. Gen ba esti isteric, ba agresiv, ba foarte gelos, etc. Nu e ok ce face... Poate e foarte nervoasa si simte nevoie sa se descarce pe cineva sau ceva.

| RAY a răspuns (pentru Adyy5):

Psihopatia

| mr009 a răspuns:

Probleme psihice. Oricum, e ilegală violența față de animale. ONG-urile iau în general atitudine.

| mr009 a răspuns (pentru Adyy5):

Nu. Ți-o formezi din cauza suferințelor din copilărie/tinerețe.

| anonimg a răspuns (pentru Adyy5):

Toți oamenii au defecte de caracter: unele moștenite, altele dobândite. Dar fiecare trebuie să lupte cu acestea.
Este de datoria fiecăruia să lupte cu aceste defecte. Cine nu luptă cu propriile defecte trebuie să locuiască singur in pădure -in cazul in care refuză ajutor psihologic, medical sau de altă natură.
Sunt mulți oameni care se poartă necontrolat nu cu o pisică, ci cu proprii lor copii. Astfel de oameni nu trebuie să dea naștere la copii și nici să ia în custodie vreun animal până când nu-și vor îndepărta defectele de caracter.
Stăpânirea de sine trebuie să ne caracterizeze pe toți. Dacă nu o folosim, vom pierde capacitatea de a ne mai putea controla vreodată. Omul devine slab din ce în ce mai mult. Ajunge rob propriilor defecte -va fi însuși o povară pentru el și pentru semeni.
Rațiunea trebuie să conducă ființa umană, și nu instinctul, sentimentele sau altceva.

| minrest a răspuns:

Asta este o deviatie sexuala, se numeste sadism. In combinatie cu alte boli psihice, evident; de exemplu fa-i testul pentru personalitate dizarmonica de tip paranoid. Il gasesti pe net, vezi sa alegi un material bun. Sunt date sapte trasaturi, din care se cer patru, dar de regula cine sufera de asta le are pe toate sapte. Daca nu sufera de asta, sufera de altceva. Dar asta nu o scuza.

| wpAbby a răspuns:

Si eu imi mai lovesc cainele (dar nu tare) cand face vreo boacana, dar o fac cu mila si de abia il ating.Probabil "sufera" si vor sa se descarce, dar nu gandesc.Mai bine ai purta pica animalelor decat sa le faci asa ceva.