Buna!
Contrar opiniei multora, si cainii mici au nevoie de plimbari zilnice. Cel putin una de 30 de minute in fiecare zi.
Cand achizitionezi animalul, ar trebui sa întrebi crescatorul ce tip de hrana i-a administrat pana la aceasta varsta. Daca hrana a fost de buna calitate puteţi continua aceeaşi gama.Este de preferat sa îi administrezi o hrana industriala de buna calitate, iar hrana pregatita în casa sa aiba o pondere mica (alimente permise: galbenus fiert 1 bucata pe saptamana, branza dulce de vaci, supa din legume, orez cu legume, carne din peste, vita, pui, fiarta sau preparata la grătar, legume si fructe)
Majoritatea medicilor veterinari din Romania respecta urmatoarea schema de vaccinare:
– la 6 saptamani se face vaccin impotriva parvovirozei sau impotriva parvovirozei si a jigodiei
– la 8 saptamani se repetă primul vaccin
– la 10 saptamani se face vaccinul polivalent (vaccin DHPPiL impotriva jigodiei(distemper), hepatitei, parvo, parainfluenza, leptospirozei ).
– la 12 saptamani se face rapel la vaccinul DHPPiL si se imunizeaza pentru rabie
Vaccinul antirabic trebuie repetat anual (este obligatoriu prin lege) si cei mai multi proprietari de caini opteaza si pentru un vaccin polivalent DHPPiL-R. Nu stiu daca sunt total corecte informatiile, dar cu siguranta vei afla mai multe de la medicul veterinar.
Bichonii nu naparlesc, parul lor creste continuu si trebuie tuns de 2-3 ori pe an.Asteapta ca aceasta sa implineasca 12- 16 saptamani inainte de a-i face o baie in toata regula. Cand ii faci baie, ai mare grija ca apa sa nu ii patrunda in urechi, poate surzi.Foloseste sampon special, in niciun caz pentru oameni. Dupa ce ii faci baie, sterge-l foarte bine cu un prosop si, eventual, inveleste-l sa nu ii fie frig. Eu ii fac catelului meu baie seara si toata noaptea il tin langa mine invelit.
Invata-l de mic sa fie prietenos. Lasa lumea sa se joace cu el(dar cu limita), si, mai ales, nu il indeparta de alti caini care au stapan si iti ofera incredere. Altfel, cand va creste, nu va accepta pe nimeni si nimic in jurul lui. Familiarizeaza-l cu asta.
Niciodata nu iti descarci nervii pe el, nu il lovesti. Isi va pierde increderea in tine.
Trebuie sa ai multa rabdare.
Multa bafta si o seara frumoasa! Sper ca ti-am fost de ajutor.
Nelutuborda întreabă: