Pisicile birmaneze miros la fel ca toate pisicile, da e indicat sa-i faci baie, probabil nu era spalat de mult. Daca stai la bloc e o problema cu mirosul litierei, daca stai la curte, invata-l sa faca afara.
Evident ca miroase daca e tinut in curte.
birmanezele is ca orice pisicute daca le ingrijesti.
EU am avut si pisica birmaneza si siameza si nu am avut nici o problema cu mirosul. O baie la 2-3 luni si nu ai treaba cu ea
Birmanezele nu miros urat, doar ca trebuie sa stabilesti un anumit interval de timp pentru baita.
Pentru a scapa de mirosul urat spal-o cu otet. Intr-un lichean separat pune apa,cat sa dai pe pisica si otet asa din ochi,dar fie o cantitate destul,incat sa miroasa nu sa fie apa chioara. Eu fac in felul urmator: spal o data cu sampon,clatesc,spal cu apa aia cu otet, clatesc, spal cu sampon, clatesc si gata. Pisica nu va mirosi a otet si nici urat, va mirosi a sampon.
Nu au v-ro problema.Eu am o siameza(mascul) si nu mirose urat. Tatal lui e birmanez si nu...nu are probleme.Dar i-am facut baie(si daca incerci si tu), vezi ca daca e femela sa nu o usuci cu fionul(dacade e posibil sa te zgaraie).Si sa nu o speli cu dusul(nu va sta, cred), dar nici pe mascul nu cred.Si sa nu ii intre apa in urechi.
Il poti spala sau da cu parfum. Birmanezele miros la fel cu toate, deeci nu-ti face griji. Dar, daca are ochii albastrii, este surda. Imi pare rau...