Nu sunt de acord cu taiatul urechilor, si mai ales al cozii, care face parte din sistemul nervos central al cainelui; nu e treaba ta ce spun eu, spun ce cred; asta nu inseamna hate. Tatalui tau poate sa ii taie coada la frizer, iar urechile... tot acolo; doar din greseala.
Cuparea urechilor si codotomia se poate face doar in clinicile veterinare.Mergi la medic si faci programare, cainele nu trebuie sa manance nimic cu 8-10 ore inainte de anestezie.Nu sunt de acord cu aceste interventii chirurgicale, dar e cainele tau si faci ce doresti.Multa sanatate blanosilor tai .
Ca o completare la ceea ce ai spus am sa atasez Legea 205 / 2004 modificată și completată prin legea 9 / 2008 care spune destul de clar..."Art. 6. - (1) In sensul prezentei legi, prin rau tratament se intelege comportamentul brutal, abuzul in utilizarea animalelor, supunerea animalelor la eforturi inutile, precum si neasigurarea conditiilor prevazute la art. 5 alin. (1).
i) interventiile chirurgicale destinate modificarii aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, sectionarea corzilor vocale, ablatia ghearelor, coltilotul ciocului si dintilor".
Cu toate ca cuparea urchilor si codotomia se incadreaza la rele tratamente aplicate animalului, inca se mai fac astfel de interventii chirurgicale in clinici .La codotomie se foloseste anestezic daca animalutul are varsta mai mare de 7 zile (trebuie sa fi nebun sa accepti fara anestezi), cuparea se face doar cu anestezie.