De exemplu eu aveam un caine numit Piki (de la pichinez) si ne jucam sa zic asa amandoi,eu ii aruncam jucaria intr-o alta camera iar el se ducea dupa ea si mi-o aducea si vedea ca m-am ascuns,tragea de perdele sa ma gaseasca, drept usa(impingea cu botul), l-am invatat asa aruncandu-i jucaria, mi-e dor de ell-am dat unei foste vecine, probabil a murit p.s.:cainele a murit nu vecina
Depinde ce varsta are cainele. daca are doar 2 luni... daca nu reusesti il intrebi pe tatal tau, dansul a invatat pana la 1 an sa scrie si sa citeasca? glumeam.invata-l macar sa vina la nume si sezi.
Uite cateva site-uri:
http://www.acasatv.ro/......impli.html
1. a dresa un câine nu e o cursă din care câştigă cel care a învăţat mai repede. Pune accent înainte de toate pe legătura formată între tine şi câine. De asemenea, ceilalţi membri ai familiei trebuie să se implice în procesul dresajului.
2. câinii nu ştiu care e locul potrivit sau deloc potrivit unde îşi pot face nevoile. E datoria ta să-l înveţi ce înseamnă casa şi ce înseamnă afară.
3. lăsându-l afară din când în când, nu va rezolva problema nevoilor.
4. câinii au un instinct natural care îi face să-şi menţină curat locul unde dorm sau se joacă. E foarte important să ţii cont de acest lucru.
5. oricât de vigilent ai fi, la început căţelul tot va avea scăpări. E important să cureţi locul, poţi folosi chiar soluţii de împrospătare a locuinţei. Arată-i că nu e bine ceea ce a făcut şi că va suporta consecinţe dacă va mai face acelaşi lucru.
Înţelegându-i comportamentul, îţi va fi mult mai uşor să-l dresezi. Să nu uiţi că ai de-a face cu un animal tânăr şi needucat. Căţeluşii se pot reţine doar pentru perioade scurte de timp, neavând prea mult control. Se spune se poate ţine câte o oră pentru fiecare lună pe care o are. Ceea ce înseamnă că un căţeluş de 2 luni va putea să se ţină 3 ore.
Un sfat foarte important: obişnuieşte-l cu un program de mâncare şi apă. Hrăneşte-l în fiecare zi la aceeaşi oră, însă niciodată aproape de ora de culcare şi ascunde-i bolul cu mâncare înainte de a adormi. Pune bolul la loc dimineaţa. În felul acesta veţi dezvolta o rutină, inclusiv în privinţa nevoilor.
http://www.tpu.ro/......ui-e-dogo/
Pai orce dresaj se face cu un asa numit cadou pentru al ademeni..deci eu am un ciobanesc si eu l-am dresat ..incerca in primul rand sa ii ceri labutza adica ii spui : 'da labutza' si eu ridici tu si tot asa si ii dau cadoul cuvenit pana tio da el singur dupa il inveti sa sara pe tine ..etc funda?